Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Karácsonyi időszak közeledtével megnő a tűzveszély lakásunkban, akár egy magára hagyott gyertya is hatalmas tüzet okozhat

A Karácsonyi időszak közeledtével megnő a tűzveszély lakásunkban, akár egy magára hagyott gyertya is hatalmas tüzet okozhat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ilyenkor tehát még lényegesebb egy tűzoltó készülék beszerzése.

Az év egyik legbékésebb időszaka egyben az egyik legveszélyesebb is lehet. Az égve felejtett gyertyák, csillagszórók és különböző égők nemegyszer munkát adnak a szolgálatot teljesítő tűzoltóknak – a karácsonyi lakástüzek akár tragédiával is végződhetnek. Az adventi koszorún elhelyezett 4 gyertyát és az illatmécseseinket se felejtsük égve, hiszen pillanatok alatt lángra kaphat a viasz és a száraz fenyő.

Ha elmegyünk otthonról, oltsuk el a gyertyákat és húzzunk ki a konnektorból az ünnepi égők kábeleit. A poroltó elengedhetetlen tartozéka a karácsonynak. Amennyiben nincs otthon ilyen készülék, a tűzoltók megérkezéséig virágfölddel gátolhatjuk a tűz terjedését. Karácsony után a szilveszteri időszak is számos veszélyt rejthet.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem jellemző erre az időszakra a karácsonyfatűz, és adventi gyertya által okozott tűzhöz is csak egy esetben riasztották idén a szakembereket. Tóth József elmondta: állandó készenléti ügyeletet tartanak az ünnepek alatt is, de arra kéri a lakosságot: számoljanak a megnövekedett veszéllyel.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-12-23 )

Tovább az archívumra