Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az 54 ezres címlet után itt a hamis 20 ezres is

Az 54 ezres címlet után itt a hamis 20 ezres is

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több Gyöngyösi pizzéria futárjánál kísérelték meg a fizetést a hamis bankóval. Tavaly 7 ilyen esetben indított a rendőrkapitányság eljárást. Ránézésre a nagyságáról, sötétebb színéről és a vízjel hiányáról ismerhetjük fel a hamis húszezreseket.

Így néz ki az a hamis bankó, amivel kedden az esti órákban ismeretlen tettes fizetett egy pizzéria futárának. És így néz ki az eredeti húszezres. A hasonlóság első ránézésre megtévesztő lehet, ám ha jobban megnézzük még a laikusok számára is feltűnhetnek a különbségek, ezért is válasszák az elkövetők az esti órákat és főképp a gyengén látó általában nyugdíjas korú embereket áldozatukká.

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság szakemberei pénzhamisítás alapos gyanúja miatt indítottak eljárást eddig ismeretlen tettes ellen.

Ezek az elkövetők egyedi hamisítók, nem profik így nehéz a nyomukra akadni-tette hozzá a szakember. Rendeléskor feltehetően hamis címet adnak meg, ezért csökken az elfogásuk esélye. A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy ilyen és az ehhez hasonló esetekben azonnal értesítsék őket, hogy mielőbb kézre kerítsék a tetteseket.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2009-01-09 )

Tovább az archívumra