Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az egész ország területén megnőtt a levegő szennyezettsége az olajtüzelésű fűtőberendezések fokozott használata és a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt

Az egész ország területén megnőtt a levegő szennyezettsége az olajtüzelésű fűtőberendezések fokozott használata és a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Heves megyében nem várható szmogriadó, – tudtuk meg Magyar Attilától a megyei katasztrófavédelem sajtóreferensétől.

Sem az ipari fogyasztóktól, sem a lakosságtól nem kérhetik az olajtüzelésű fűtőberendezések korlátozását, noha ezek szennyezik leginkább a levegőt. A megyében négy helyen mérnek ilyen adatokat, a szakember szerint ez sehol sem haladja meg a tájékoztatási küszöbértéket.

Budapesten már elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a főpolgármester, erre sem Gyöngyösön sem a térség nagy városaiban nem számítanak, – mondja a katasztrófavédelem szóvivője. A lakosságot is arra kérik, legyenek előrelátóak, az autósok mérsékeljék a gépkocsihasználatát, illetve ne égessenek nyílt téren.

Az országos probléma miatt várhatóan nőni fog a tüdőgyógyászati szakrendelők terhelése, mivel az asztmás, légúti betegségektől szenvedőket megviseli a levegő nagy fokú szennyezettsége.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-01-12 )

Tovább az archívumra