Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Február elsejétől vezetnék be újra a napi standolást a vendéglátó-ipari egységekben

Február elsejétől vezetnék be újra a napi standolást a vendéglátó-ipari egységekben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az üzletvezetők és a felszolgáló szakemberek már most tiltakoznak, mondván: értelmetlen, időigényes és plusz kiadást is jelent.

Egy átlagos étterem délelőtt 10 órától éjfélig tart nyitva. A standolás ezen felül még 1-2órát vesz igénybe. A legtöbb helyen heti rendszerességgel végzik ezt a munkát, ám nem volt ez mindig így. 2004. augusztusában már bevezették a kötelező napi standot, ám akkor számos hátránya miatt meg is bukott.

Ezen felül egy új nyomtatványt is be kellett szerezniük az üzletvezetőknek, amit minden nap újra és újra hitelesíttetni kellett.

A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége szerint ilyen jellegű adminisztratív elvárás egyik országban sem vonatkozik a vendéglátósokra. Szerintük ennek a szabálynak a bevezetésével nem fognak csökkenni a vállalkozók terhei.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2009-01-13 )

Tovább az archívumra