Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Doni áldozatokra emlékeztek hétfőn este Gyöngyösön

A Doni áldozatokra emlékeztek hétfőn este Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A város önkormányzata és a nyugállományú katonák megkoszorúzták a Nagy Templom falán elhelyezett táblát, majd ünnepi szentmisével folytatták a megemlékezést.

A harangszó most nemcsak az esti misére hívott, hanem emlékeztetett is. Azokra, akik 1943. január 12. és 14. között a Don-kanyarban pusztultak el. Juhász Ferenc plébános a háború gyöngyösi áldozatait megörökítő emléktábla mellett apákról, testvérekről, férjekről és gyermekekről emlékezett meg, akik soha nem térhettek haza a Szovjetunióból. Bodó Attila azok nevében szólt, akik valamelyik családtagjukat veszítették el a háborúban, hangsúlyozva, hogy sajnos egyre szűkül az emlékezők köre.

Ha ez a korosztály elmegy, már csak a történelemkönyvek emlékeztetnek a Doni katasztrófára. Ezért is fontos lenne, ha az emléktábla minél teljesebb névsorát tudná megmutatni a gyöngyösi áldozatoknak.

Az ünnepség végén Gyöngyös város önkormányzata és a nyugállományú katonák nevében helyeztek el koszorúkat, majd az egybegyűltek ünnepi szentmisén folytatták a megemlékezést.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2009-01-13 )

Tovább az archívumra