Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Magyar Kultúra Napját 1989 óta január 22-én ünnepeljük annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc ezen a napon készült el a Himnusszal

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta január 22-én ünnepeljük annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc ezen a napon készült el a Himnusszal

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ilyenkor országszerte számos kulturális és művészeti rendezvényt tartanak. A Mátra Szakképző Iskola idén fotókiállítással emlékezett meg erről a napról.

Már hagyomány, hogy a Mátra Szakképző Iskola fiatal, tehetséges művészeknek ad lehetőséget alkotásaik bemutatására. A most megnyílt kiállítást Janik Bernadett, ifjú fotós képeiből állították össze, aki még csak ismerkedik a fényképészet szépségeivel, de már több területbe belekóstolt.

A mostani kiállításon olyan képeket láthatunk, melyek jellegükben is illeszkednek az iskola profiljához. A fotós 2008-ban elkészült természetképeit mutatja be. Janik Bernadett szívéhez mégsem ezek állnak a legközelebb.

A fiatal fotós eddig gyöngyösi és környékbeli falvak általános iskoláiban mutatta be műveit. További kiállítások rendezése mellett Bernadett fő célja, hogy szakmai ismereteinek bővítése után a későbbiekben hobbija a munkájává válhasson.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2009-01-23 )

Tovább az archívumra