Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Intenzíven havazott térségünkben, havasak a mellékutak

Intenzíven havazott térségünkben, havasak a mellékutak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szinte az egész országban havazott. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nagyobb mennyiségre elsősorban északon és a nyugati megyékben kell számítani. Térségünkben nem okozott nagyobb fennakadást a hóesés, de megcsúszások és koccanások előfordultak egy esetben pedig tűzoltók is helyszínre vonultak.

Hóesés, latyak és havas úttestek nehezítették a közlekedést Heves megyében. A reggeli órákban a hóesés miatt Atkár és Vámsgyörk között egy személyautó fel is borult. A tűzoltók ebben az egy esetben vonultak ki. Gyöngyös területén több koccanásos baleset is történt.
A térség közútjain azonban még délután is akadnak nehezen járható utak. A magasabban fekvő területeken akár 15 centi friss hó is hullhat. A Mátrában a hóügyelet információi szerint nincs járhatatlan útszakasz hajnali két órától folyamatosan sóznak a munkagépek. A 21-es számú főútvonal vizes, latyakos, de járható. Az autópályákon sincsenek komolyabb problémák, általában sónedves, néhány helyen latyakos a burkolat. Az M3-as autópályát folyamatosan takarítják.
MÁV sajtófőnöke Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a havazás miatt a vasútvonalakon fokozott ügyeletet tartanak, és a készenlétben lévő vasutasok folyamatosan tisztítják a váltóberendezéseket, és az utasperonokat is.
A következő napokban megszűnik ugyan a csapadék, de a hideg marad, ezért februári havat még egy darabig élvezhetik a tél szerelmesei.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-02-23 )

Tovább az archívumra