Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Környezettudatos nevelés már óvódás korban – ez volt a témája annak a szakmai napnak, amit a mátrafüredi tagóvodában tartottak óvodapedagógusok számára

Környezettudatos nevelés már óvódás korban – ez volt a témája annak a szakmai napnak, amit a mátrafüredi tagóvodában tartottak óvodapedagógusok számára

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A rendezvényen az ismeretterjesztő előadások mellett, több természetvédelmi kiállítás is megtekinthető volt.

A mátrafüredi óvoda, most nem a gyerekektől volt hangos. Az intézmény, ami egyébként tavaly a elnyerte a „Zöld Óvoda” címet is, idén arra vállalkozott, hogy óvodapedagógusok számára tart szakmai napot a környezettudatos nevelés jegyében.

A szakmai előadások mellett több kiállítást is rendeztek ezen a napon. Az erdő védelméről és értékeiről az Erdészeti Tudományos Akadémiáról kapott az intézmény egy fotósorozatot, valamint olyan természetfigyelő eszközöket is bemutattak, amit itt az óvodások is használnak.

Szuromi László a Mátrát, annak védett növényeit és állatait mutatta meg. Azokra a természetvédelmi területekre is felhívta a pedagógusok figyelmét, ami a kisgyerekekkel is lehet látogatni.

A szakmai napon a szelektív hulladékkezelésről is szó volt, illetve ehhez kapcsolódva hulladékból készült játékokat is kipróbálhattak az érdeklődők.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-03-02 )

Tovább az archívumra