Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csőtörések-városszerte

Csőtörések-városszerte

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több utcában is csőtörés volt az elmúlt napokban, Gyöngyösön. A szakemberek szerint az ok elsősorban abban kereshető, hogy elöregedtek a vezetékek, illetve az időjárási viszonyok is befolyásoló tényezők, főként a szárazból a csapadékosba váltó időszak jelent nehézséget. A megsérült csőhálózatok felújítását folyamatosan végzik a szakemberek, és a lakosok türelmét kérik.


Teljes útzár a Rózsa utcában, szivattyúzzák a vizet – napokig megnehezítette az utakon közlekedők helyzetét az itteni csőtörés. Ez pedig a Mátrai út, itt fél pályán haladhatnak az autósok szintén egy csőtörés miatt.
– Jelen pillanatban is kettő komolyabb forgalomkorlátozásból veszik észre a lakosok, hogy csőtörés történt. Az egyik a Rózsa utcában, ahol volt egy 300-as műanyagcsövön meghibásodásunk, illetve ott közvetlenül mellette volt egy bekötés is, ami folyt, a másik pedig a Mátrai úton, a 24-es úton van, ott egy 200-as azbeszt-cementcső tört el az elmúlt hétvégén – mondta el Kovács László üzemegység-vezető.
Ezeket megelőzően a Jókai utcában, és a Móricz- Vértanú utca sarkán is voltak csőtörések, mondja az üzemegység-vezető, aki hozzátette: az időjárási viszontagságok befolyásoló tényezők lehetnek.
– Jellemzően a szárazból a csapadékosba váltó időszak és ennek a víznek a megjelenése a talajban, bizonyos rétegekben olyan térfogatváltozást okozhat, ami eltörheti a csövet. Gyakorlatilag ez a talajmozgás az, amire most is mi gyanakszunk. Ehhez hozzá kell tenni azt, hogy ezek a csövek azért nem ma lettek lefektetve, tehát jócskán elérték azt a kort, amikor már cserélni kellene őket – tette hozzá a szakember.
Kovács László elmondta, nehezítő körülmény az is, hogy 24 településre mindössze egy autójuk van, de ettől függetlenül igyekeznek mindenhol időben a helyreállítást elvégezni. Ennek megfelelően a Rózsa és Mátra úton is befejeződnek a napokban a munkálatok.
Fontos tudni, hogy a nyári csúcsidőszakban nem lesz vízhiány, továbbá abban az esetben, ha csőtörés történt, zavaros lehet a víz, ilyenkor ki kell folyatni és már fogyasztható is – tette hozzá a szakember.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság