Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyári táborok

Nyári táborok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kitört a vakáció, vége a tanévnek, így a szülőknek kell megoldaniuk gyermekük felügyeletét a nyári szünidő alatt. Több oktatási intézmény is próbál ebben segítséget nyújtani táborok megszervezésével, de városunkban is a legkülönfélébb tematikájú táborokra is jelentkezhetnek a diákok. A gyöngyösi állatkertben és a Mátra Múzeumban is több turnusban várják a gyerekeket, akik a tanulás mellett rengeteg játékban vehetnek részt.

Rókakeresés, munkafüzet, tobozból készült bagoly. A tavalyi nyári tábor néhány kiegészítőjét mutatja Barcai Henrietta, a gyöngyösi állatkert ügyvezetője. Az önkormányzat és oktatási intézmények által szervezett nyári táborokon kívül a legkülönfélébb tematikájú programokon vehetnek részt a gyerekek a nyári szünidőben. Véget ért a tanév, ezért sok szülő keres tábort gyermeke számára, ahol napközben megoldott a felügyelet. Az állatkert már 9 éve szervez egyhetes zoo-táborokat.

– A délelőtt, az mindig tanulással telik, ha már állatkertben vagyunk, akkor ismerjük meg azokat a fajokat, amik itt nálunk Gyöngyösön is megtalálhatóak, a délután mindig egy kis munkafüzet kitöltéssel, kézműveskedéssel, és ugye az alapanyagnak, amit délelőtt megtanultak a memorizálásával történik – mondta Barcai Henrietta, a gyöngyösi állatkert vezetője.

A tábor célja az ismeretek megszerzésén túl a felelős állattartás megismerése és megtanulása. Az első tábor már jövő héten kezdődik, amikor is a gyerekek különleges feladatokat oldanak meg az állatkertben, eledelt válogatnak, lovakat csutakolnak és kecskét fejnek. Idén minden turnus megtelt, de jövőre az érdeklődéstől függően meghosszabbítják a tábori időszakot.

A szülők a Mátra Múzeum nyári táborába is írathatják gyermekeiket, ahol idén is egy széles téma köré szervezték a programokat.

– A szokásainkhoz híven négy turnusban indítunk most is nyári tábort, és a mostani tábort az „Ősrobbanástól napjainkig témára fűzzük föl, tehát teljesen az egysejtűektől majd megismerkedünk a gerincesekig szépen lassan, minden nagy egy-egy témával fogunk foglalkozni – részletezte Székely Ágnes múzeumpedagógus.

A gyerekek természetesen itt sem csak tanulni fognak, hanem szórakozni is, kézműveskedéssel, kerti játékokkal várják a diákokat, akik idén a Jászberényi Sas Központba is ellátogathatnak a tábor keretében.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság