Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyári táborok

Nyári táborok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kitört a vakáció, vége a tanévnek, így a szülőknek kell megoldaniuk gyermekük felügyeletét a nyári szünidő alatt. Több oktatási intézmény is próbál ebben segítséget nyújtani táborok megszervezésével, de városunkban is a legkülönfélébb tematikájú táborokra is jelentkezhetnek a diákok. A gyöngyösi állatkertben és a Mátra Múzeumban is több turnusban várják a gyerekeket, akik a tanulás mellett rengeteg játékban vehetnek részt.

Rókakeresés, munkafüzet, tobozból készült bagoly. A tavalyi nyári tábor néhány kiegészítőjét mutatja Barcai Henrietta, a gyöngyösi állatkert ügyvezetője. Az önkormányzat és oktatási intézmények által szervezett nyári táborokon kívül a legkülönfélébb tematikájú programokon vehetnek részt a gyerekek a nyári szünidőben. Véget ért a tanév, ezért sok szülő keres tábort gyermeke számára, ahol napközben megoldott a felügyelet. Az állatkert már 9 éve szervez egyhetes zoo-táborokat.

– A délelőtt, az mindig tanulással telik, ha már állatkertben vagyunk, akkor ismerjük meg azokat a fajokat, amik itt nálunk Gyöngyösön is megtalálhatóak, a délután mindig egy kis munkafüzet kitöltéssel, kézműveskedéssel, és ugye az alapanyagnak, amit délelőtt megtanultak a memorizálásával történik – mondta Barcai Henrietta, a gyöngyösi állatkert vezetője.

A tábor célja az ismeretek megszerzésén túl a felelős állattartás megismerése és megtanulása. Az első tábor már jövő héten kezdődik, amikor is a gyerekek különleges feladatokat oldanak meg az állatkertben, eledelt válogatnak, lovakat csutakolnak és kecskét fejnek. Idén minden turnus megtelt, de jövőre az érdeklődéstől függően meghosszabbítják a tábori időszakot.

A szülők a Mátra Múzeum nyári táborába is írathatják gyermekeiket, ahol idén is egy széles téma köré szervezték a programokat.

– A szokásainkhoz híven négy turnusban indítunk most is nyári tábort, és a mostani tábort az „Ősrobbanástól napjainkig témára fűzzük föl, tehát teljesen az egysejtűektől majd megismerkedünk a gerincesekig szépen lassan, minden nagy egy-egy témával fogunk foglalkozni – részletezte Székely Ágnes múzeumpedagógus.

A gyerekek természetesen itt sem csak tanulni fognak, hanem szórakozni is, kézműveskedéssel, kerti játékokkal várják a diákokat, akik idén a Jászberényi Sas Központba is ellátogathatnak a tábor keretében.


Tovább az archívumra