Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jön a Tour de Hongrie

Jön a Tour de Hongrie

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hat szakasz, 740 kilométer, 102 versenyző. Idén is áthalad térségünkön Magyarország legnagyobb kerékpáros versenye, a Tour de Hongrie. A tavalyi évhez hasonlóan Kékestető idén is hegyi befutó, Gyöngyös pedig a záró etap rajthelyszíne lesz.

Ezek a képek a tavalyi Tour de Hongrie király etapjának befutóján, Kékestetőn készültek. A mezőny idén is egy 144 km-es szakasz zárásaként kapaszkodik fel az ország legmagasabb pontjára. Magyarország legnagyobb, 91 éves múlttal rendelkező országúti kerékpáros versenyének sajtótájékoztatóját idén stílusosan a Mátrán átívelő közel 90 km-es erdei kerékpárút átadásán tartották meg.

– Volt egy kis kudarcos időszak, 10 évig nem volt Tour de Hongrie és tavaly újraszületett a verseny, tavaly hatalmas sikerrel sikerült újra megszerveznünk. Akkor is Szombathelyen volt a raj és akkor is a legszebb szakasz talán Kékestetőn volt. Ha valakit érdekel és nem látta, érdemes felmenni a tdh honlapra, meg lehet nézni, Kékestetőn a parkolóban, ahol most éppen szombatonként van 20-30 ember, aznap több ezer lelkes bringás várta a profi bringásokat – mondta Eisenkrammer Károly, a szervezőbizottság elnöke.

Sík szakaszok, sprintek, hegyi hajrák és hegyi befutó is vár idén a 34 országból érkező nemzetközi mezőny 102 versenyzőjére.

– Sokan tudják, hogy a Mátraháza Kékestető közötti 3,5 km-en igen nagy a szintkülönbség, ott több mint 300 méter szintet kell a fiúknak legyőzniük. Ezen a szakaszon várjuk majd a szurkolókat, hiszen reméljük, hogy idén is lesz magyar siker. Tavaly Lovasi Krisztián volt a legjobb magyar, idén reméljük, hogy a tavalyinál is jobban fog szerepelni – tette hozzá Eisenkrammer Károly.

A verseny utolsó, 113 kilométeres szakaszára idén is Gyöngyösről indul el a mezőny.

– Ez jó, mert rengeteg látogató van, tavaly Kékestetőn nem csak kerékpárosok, kerékpárral versenyzők – mert előtte volt a Kékes Csúcstámadás – nem csak azok jönnek, hanem turisták, nézők, több ezer ember volt fent Kékestetőn, ez egy tényleg kuriózum, nem csak a kerékpársport szerelmesei vannak itt ilyenkor, ez Gyöngyösnek és a térségnek is egy jó hírverés – mondta a verseny kapcsán Hiesz György polgármester.

A bringások a 6 versenynap során 10 megyét érintenek, és összesen 740 kilométert tesznek majd meg.


Tovább az archívumra