Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új lift, kis hibával

Új lift, kis hibával

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem tudják használni a mozgáskorlátozottak a Polgármesteri Hivatal nemrég átadott személyfelvonóját. A lift megépítésének első ütemében nem volt betervezve az akadálymentesítés, az önkormányzat tájékoztatása szerint azonban a jövőben egy emelővel fogják segíteni a mozgáskorlátozottakat. Csernyik Csaba, a megyei Mozgássérült Egyesület gyöngyösi kirendeltségének vezetőségi tagja azonban azt mondja:az emelővel sem válik európai színvonalúvá az akadálymentesítés.

Kerekesszékben ül Csernyik Csaba, aki a megyei Mozgássérült Egyesület gyöngyösi kirendeltségének vezetőségi tagjaként nehezményezi, hogy a Polgármesteri Hivatal nemrég átadott személyfelvonója nincs akadálymentesítve. Az önkormányzat korábban arról tájékoztatta televíziónkat, hogy a munka első ütemében megépül a lift, és utána készülhet el az az emelő, amely segítségével a mozgássérültek is tudják majd használni ügyintézéshez a személyfelvonót. Csernyik Csaba azt mondja: így sem lesz európai színvonalú az akadálymentesítés.

– Az emelőlapot önállóan nem lehet használni, tehát ehhez kezelő személyzet szükséges, amelyhez a kezelőnek különböző vizsgákat kell tennie, hogy használhassa az emelőlapot, tehát az önálló használhatóság nem fog teljesülni ez esetben – sorolta.

Csernyik Csaba hozzátette: akkor akadálymentesített egy felvonó, ha azt segítség nélkül tudják használni a mozgássérültek. A liftre 17 millió forintot szánt az önkormányzat, egy önállóan használható eszköz azonban drágább lenne az egyesület vezetőségi tagja szerint.

Az üggyel kapcsolatban megkérdeztük az önkormányzat illetékesét is, Hársy István műszaki vezető azt mondja: a törvényi előírásokat betartva, jövőre folytatódik az akadálymentesítés.
– Ez a megoldás sem szerintem olyan nehézkes, mert a tanácstermi akadálymentesítésünk is korlátlifttel van megoldva, amit a biztonsági őr tud kezelni, és a biztonsági őr észreveszi, ha olyan ügyfél jön, akinek segítségre van szüksége, és be tudja kísérni őt és tudja működtetni ezeket az eszközöket – fogalmazott.

Addig is, ahogyan eddig, az ügyfélszolgálaton intézhetik ügyeiket a mozgássérültek. Csernyik Csaba az egyesület vezetőségével tárgyalva további lépéseket fontolgat az ügyben.


Tovább az archívumra