Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újabb trükkös csalás, gyöngyösi károsultakkal

Újabb trükkös csalás, gyöngyösi károsultakkal

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mobiltelefon-szolgáltató munkatársának adják ki magukat ismeretlenek. Így próbálnak pénzt kicsalni a mit sem sejtő áldozatoktól a csalók. Az utóbbi hónapokban több ilyen eset is történt városunkban. A Gyöngyösi Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy ha valaki kapott ilyen jellegű telefonhívást, mentse el az adatokat és értesítse a rendőrséget.

Kapott már olyan telefonhívást, hogy nyert egy kisebb összeget, ehhez viszont előbb önnek kell utalnia, vagy egy megadott telefon egyenlegét feltöltenie, netán megadnia a számlaszámát? – ne dőljön be – hívja fel a figyelmet a rendőrség. Mostanában ilyen új trükkökkel próbálkoznak a csalók.

– A szolgáltatók is felhívták a figyelmet, és ezúton én is szeretném, hogy minden hasonló esetben, akár mobilszolgáltató, más szolgáltató, vagy önkormányzat, nem szokott kiküldeni embereket, illetve telefonon keresztül se szokott tájékoztatást adni arról, hogy nyeremény, vagy pénzvisszafizetés történne, ez minden esetben, levélben, postai úton történik. Ilyenkor mindig éljenek a gyanúperrel, hogy valószínűleg itt átverés lehet a háttérben – figyelmeztetett Szűcs Ferenc, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság alezredese.

Ha valaki kapott ilyen jellegű telefonhívást, függetlenül attól, hogy a csalóknak sikerült-e megtévesztenie, azonnal mentse el az adatokat vagy hívja a segélyhívószámokat – javasolja Szűcs Ferenc rendőr alezredes.

– Mindenképp a kiírt, vagy a megadott telefonszámukat, esetleg ha üzenet jön, mert arra is volt példa, azt mentsék el, ne töröljék ki, később az bizonyíték lehet. A legfontosabb, hogy a hatóságot értesítsék, és mindenképp zárkózzanak el attól, hogy bármilyen úton fizessenek, vagy ami még fontos, adatok, bankkártya, személyi adatok megadásától – hangsúlyozta a szakember.

Gyöngyösön az utóbbi időben több ilyen eset is történt. Jó hír viszont, hogy az úgynevezett „unokázós csalások” száma visszaszorult Heves megyében.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
10:05
Reklám
10:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 1. rész
18:13
Vidróczki gála 2019 - Szűcsi Gömbőc - Magyarbődi táncok
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Azerbajdzsán
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság