Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Óvja a villanyóráját!

Óvja a villanyóráját!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kampánykörutat szervezett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal annak érdekében, hogy tudatosítsák a fogyasztókban: kötelességük megóvni a fogyasztásmérőket, mert ellenkező esetben akár nagy összegű bírságra is számíthatnak. Az elmúlt időszakban közszereplők sajátos energiafogyasztási szokásairól is sokat hallhattunk, ezért a hivatal egy kiadványban összesítette a legfontosabb tudnivalókat.

Rezsicsökkentés sajátos módon, a mérés illegális befolyásolásával. Nem új keletű a probléma, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kampánykörutat szervezett, ahol a megyei kormányhivatalok részére egy tájékoztatót nyújtanak át, azzal a céllal, hogy a lakosok minél inkább megértsék a mérőberendezések megóvásának fontosságát, hiszen akár milliós kötbért megfizetésére is kötelezhetik a fogyasztókat, ha megbabrálják a mérőórákat.

Bár a mérőberendezés a szolgáltató tulajdona, a háztartásunkban található óra megóvása már az ingatlan tulajdonosának feladata – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Dr. Kolozsi Sándor fogyasztóvédelmi főosztályvezető.

– Időnként a mérőállását felírjuk, ellenőrizzük, hogy van-e a mérővel összefüggésben bármilyen elváltozás, idegenkezűség, sérülés, amely bekövetkezett, hiszen ezeket a sérüléseket, elváltozásokat haladéktalanul a szolgáltató felé jeleznünk kell – hangsúlyozta.

Ha ezt nem tesszük meg, nem csak nagy összegű kötbér megfizetésére szólíthatnak fel minket, hanem akár veszélyes is lehet. Jelenleg a magyar háztartásokban 15 millió mérőberendezés található, és sokszor találkoznak a szolgáltató szakemberei szabálytalankodással. Dr. Kolozsi Sándor hangsúlyozta: amennyiben fizetési nehézségekkel küzd a fogyasztó, van más lehetőség is, mint a mérés illegális befolyásolása.

– Jogszabály is kötelezi a szolgáltatókat bizonyos szociális hátrányokkal küzdő fogyasztók számára különböző szolgáltatásoknak és kedvezményeknek az igénybevételére – jegyezte meg.

A hivatal arra kéri a fogyasztókat, hogy egy ellenőrzés során a folyamatban közreműködjenek, a tevékenységet figyeljék meg, és kérdezzenek az ellenőrzést végző személytől. Amennyiben probléma merülne fel a vizsgálat során, a megyei kormányhivataloknál lehet érdeklődni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mesemondó - Pinocchio 1. rész
09:13
Vidróczki gála 2019 - Szűcsi Gömbőc - Magyarbődi táncok
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:06
Reklám
10:09
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Azerbajdzsán
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 2. rész
18:13
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Kalocsai mars és friss részlet
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fogadóóra 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:05
Fogadóóra 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság