Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újra hűtőgépcsere-program

Újra hűtőgépcsere-program

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az észak-magyarországi régióban tegnap óta pályázhatnak a nagycsaládosok és a nyugdíjasok az otthon melege program hűtőgép csere akciójára. A pályázati keret reggel 8 órától kilenc óráig betelt, csütörtöktől azonban újra lehet pályázatokat benyújtani. Akkor már bárki pályázhat hűtőgép támogatásra.

Egy óra alatt elfogyott a pályázati keret az otthon melege program hűtőgépcsere akciójának első ütemében – tudtuk meg Szabó Zsolt felelős államtitkártól.

– Hűtő és fagyasztógépeket cserélünk. Két üteme van, az első ütem, az észak-magyarországi régiónak lezárult tegnap reggel és a második ütem az holnap reggel nyolc órakor fog megnyílni. A pályázatokat nézve a tegnapi napon is nagyon nagy volt az érdeklődés, azt lehet mondani, hogy közel 5000 pályázat érkezett be és bízunk benne, hogy ez az aktivitás holnap reggel is fog folytatódni – mondta.

Az első ütemben a nagycsaládosok és a nyugdíjasok pályázhattak, holnap azonban már bárki nyújthat be pályázatot. A legnagyobb támogatást a legtakarékosabb berendezésekre adják, amire Gyöngyösön is nagy volt az érdeklődés – tudtuk meg az egyik gyöngyösi forgalmazótól.

– Több mint három és félezer ember regisztrált a mi régiónkban és ugyanez az időpont, nyolc órától lehet tizennegyedikén szintén pályázni mindenki számára. Annyit kell tudni, hogy hűtőszekrényekre, fagyasztószekrényekre, ládákra lehet pályázni, és az állami támogatás az A+-os termékekre 25 ezer forint, az ++-osakra 35 és a +++-osakra pedig 45 ezer forint – részletezte Nyilas István, az NR-KER Kft. ügyvezetője.

Sokan élnének a lehetőséggel, legtöbben az A+++-os, vagyis a legtakarékosabb kategóriát választanák.

A programra ötszáz millió forintot különített el a tárca, de vizsgálják annak lehetőségét is, hogy újabb keretet nyitnak meg a támogatás folytatására.


Tovább az archívumra