Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Dübörög a turizmus

Dübörög a turizmus

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Dübörög a hazai turizmus idén nyáron – ezt mutatják az országos adatok, és a mátrai szállásadók sem panaszkodnak. Az olcsóbb kempingezés is sokakat vonz, de a szállodai szobák is népszerűek a pihenni vágyók körében.

Reggeli után pihen, beszélget és élvezi a nyugalmat a budapesti Nagy Mária és családja, akik immár 20 éve választják a sástói kempinget a nyári kikapcsolódás helyszínéül. Mivel két orosz fekete terrier is van a családban, a szállásválasztást ez is nagyban befolyásolja.

– Nagyon sok lehetőség van akár a gyerekekkel, akár az állatokkal. Gombászási lehetőség, tó körül séta, gyerekeknek kis pecázás, kirándulási lehetőségek, úgyhogy maximálisan meg vagyunk elégedve és a jövőben is ide fogunk járni. Hosszú távon valószínű – mondta.

A kemping vezetője azt mondja, szerencsések, mert az évben több kiemelt időszakra is számítanak. Csak a vendégek összetétele változik.

– A július és az augusztus igazán a kiemelt időszak, amikor a családok elindulnak a nyári pihenőre. De nekünk még van egy másik kiemelt időszakunk is, ez a május elsejétől június 20-ig terjedő időszak, amikor osztálykirándulók jönnek, gyerekzsivajtól hangos a kemping területe – sorolta Palik Tibor.

Ennél a farkasmályi hotelnél is szép számmal állnak autók a parkolóban. Az idei nyári szezonra ők sem panaszkodnak.

– A tavalyi évhez képest megint egy picit többen vannak, érezzük azt is, hogy a helyi TDM gyöngyösi szervezete nagyon jól végzi a munkáját és nagyon jó programokat szervez a környékben, aminek az az eredménye, hogy bár nem gyöngyösi szálláshely vagyunk, hanem Gyöngyös külterületén helyezkedünk el, Farkasmályban, még hozzánk is elér ez a vendégsereg aki akár a bornapokra látogat el, vagy egyéb más rendezvényekre – részletezte Nagy Imre.

A turizmusban dolgozók azt mondják, a nyári szezont leszámítva év közben sem áll meg az élet a Mátrában. Ilyenkor a hosszú hétvégék a népszerűek.


Tovább az archívumra