Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egy korábban kocsmaként üzemelő helységet kapott az Együtt Gyöngyösért Roma- Magyar Egyesület egy tanoda beindítására

Egy korábban kocsmaként üzemelő helységet kapott az Együtt Gyöngyösért Roma- Magyar Egyesület egy tanoda beindítására

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A további fejlesztésekre és fenntartásra az Amerikai nagykövetségtől és a városi önkormányzattól várnak támogatást.

A gyöngyösi önkormányzat támogatja a romák felzárkóztatását, ezért biztosított nekik helyiséget. Pénzt azonban a válság miatt kevésbé tudnak majd adni – mondta el Dr. Végh Attila alpolgármester.

Az alpolgármester hozzátette: még nem dőlt el, hogy térítésmentesen kapja-e meg a tanodát az egyesület. Erről és hogy a rezsi költségekből mennyit tudnak átvállalni, a testület áprilisban fog hivatalosan dönteni. A tanodát persze be is kell rendezni, az egyesületnek ehhez felszerelésekre is szüksége van.

Az amerikai nagykövetség részéről még bizonytalan a támogatás, de dolgoznak rajta, hogy adhassanak. Az összeg és az időpont még kérdéses – tudtuk meg Lawrence J. Kinde-tól, az Együttműködési Hivatal vezetőjétől.

Az amerikai nagykövetség még öt közintézményt is szeretne támogatni. A hadsereg készleteiből felszabaduló egészségügyi eszközöket juttatnák el a gyöngyösi, a jászberényi és – amennyiben újra állami kézbe kerülne – az egri, megyei kórháznak is. Szó van a Mátrai Állami Gyógyintézet és a református egyház által működtetett fővárosi Szent Mária kórház támogatásáról is.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2009-03-25 )

Tovább az archívumra