Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bürokráciacsökkentés

Bürokráciacsökkentés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Bürokráciacsökkentésről nyilatkozhatnak az állampolgárok a kormányablakokban, amelynek során javasolhatják, hogy milyen ügyintézési területen csökkenjenek a díjak, vagy egyszerűsödjenek az eljárások – mondta el televíziónknak Bekecs Andrea a kormányhivatal járási vezetője.

Országosan tízmilliárdos nagyságrendben csökkentek a közigazgatási díjszabások és a jövőben egyszerűsödhet számos eljárás is-tudtuk meg a járási hivatal vezetőjétől. A bürokráciacsökkentés jegyében az állampolgárok kérdőíveken keresztül nyilatkozhatnak arról, mely területeken egyszerűsödjön az ügyintézés.

– Lehetőségük van az állampolgároknak arra vonatkozóan nyilatkozni, hogy milyen további eljárások díja csökkenjen vagy legyenek díjmentesek az eljárások, illetve milyen bonyolult eljárásoknak egyszerűsítésére vonatkozóan tennének javaslatokat a kormányzat felé. Ez folytatása a tavalyi bürokráciacsökkentési konzultációnak – fogalmazott a hivatalvezető.

Tavaly négyszázezer állampolgár élt a lehetőséggel, ennek köszönhetően pedig már idén is csökkentek a díjszabások, és egyszerűsödött az ügyintézés. Ingyenes lett több okmány, például a személyi igazolvány igénylése, vagy éppen az erkölcsi bizonyítvány. Idén pedig további díjcsökkentésről dönthetnek az állampolgárok.

– Úgy a magánszemélyeket, mint a vállalkozókat nagy számban érintő ügyekben van lehetőség kérni, illetve javasolni a díjak csökkentését és elengedését. Ilyenek az ingatlan-nyilvántartási ügyek, ilyenek a gépjármű-igazgatással kapcsolatos ügyek, gyámügyek, vállalkozásokkal kapcsolatban telekengedélyezési eljárástól kezdve földvédelmi eljáráson keresztül nagyon széles az a kör, amiből választani lehet – sorolta dr. Bekecs Andrea.

A mostani konzultáció feldolgozott eredményeit az ősz folyamán juttatják el a miniszterelnökséghez. Alacsonyabb díjszabásokra, ingyenes vagy egyszerűbb ügyintézésre, pedig január elsejétől számíthatnak az állampolgárok.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság