Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A TIGÁZ nevével csaltak

A TIGÁZ nevével csaltak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ismét visszaéltek a TIGÁZ Csoport nevével Heves megyében. A csalók gázkészülékek elemeinek kicserélésére előleget próbáltak beszedni a mit sem sejtő fogyasztóktól. A probléma országos szintű, a trükkös tolvajok szakembernek adják ki magukat, így próbálják megkárosítani az ügyfeleket.

Száraz Gábor, az Észak- Kelet Magyarországi TIGÁZ Zrt. sajtószóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy a társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére és átadására.

Ki kell cserélni a konvektorok zárószelepeit, azonnali készpénz, vagy előleg fizetésével, és a valós árakhoz képest drágább cserealkatrészek megvásárlásával – ha önt ilyen módon keresik meg, ne higgyen nekik. A csalók ismét a TIGÁZ nevével élnek vissza, megyénkben is történt hasonló eset.

– Hát sajnos a módszer az hasonló, hogy megpróbálják a tájékozatlan fogyasztókat kihasználni, és a helyszínen készpénzbefizetésre ösztönözni őket, ezáltal gyakorlatilag csalni. Amit nagyon fontos tudni, az az, hogy TIGÁZ munkavállalói, azok mindig logóval ellátott ruhában, egyenruhában dolgoznak, személyes igazolványuk van, fényképes igazolvány – részletezte Száraz Gábor sajtószóvivő.

Célszerű, hogy ha a fogyasztók kérik is ennek az igazolványnak a felmutatását, továbbá a TIGÁZ alvállalkozóitól a megbízólevelet – javasolta Száraz Gábor szóvivő.

Azt is nagyon fontos tudni, hogy a TIGÁZ munkatársai a helyszínen nem jogosultak pénzt átvenni.

– A TIGÁZ minden munkavégzéssel számlát állít ki, és ezt sárga csekken, vagy valamilyen átutalási formában lehet majd kiegyenlíteni – hangsúlyozta a szóvivő.

A társaság dolgozói és alvállalkozói a fogyasztói berendezéseken, vagy a fogyasztói rendszereken nem végeznek karbantartást, mert a TIGÁZ-nak ilyen jogosultsága nincsen, éppen ezért ha valaki ilyennel próbálkozik, nem szabad bedőlni neki.


Tovább az archívumra