Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Maró anyag az ivókútban

Maró anyag az ivókútban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Fertőtlenítős víz marta szét egy kisfiú pólóját a Pesti úti játszótéren. Az új ivókutat a héten helyezték ki, de még nem üzemelték be, ezért körbe is kerítették azt. Azonban a raklapokat valaki elvitte, és a rendszerben lévő nyomás miatt kis sugárban jött is a víz, ezért az ott tartózkodók azt hitték, már használhatják a kutat. Egy kisfiú ivott a vízből, de érezte, hogy rossz az íze, ezért kiköpte, de a pólóját szétmarta a fertőtlenítő. A gyermeknek nagyobb baja nem lett, de keresik azt, aki elbontotta a kút körüli elkerítést.

Ez az a fotó, ami felkerült a közösségi oldalra, így nézett ki a Pesti úti játszótéren tartózkodó gyermek pólója, miután rácsöppent a víz. Először mindenki azt hitte, hogy valaki, valamilyen maró anyagot önthetett a kútba, ám kiderült, hogy nem ez történt.

– Új csapot kapott a Pesti úti játszótér, és mivel hogy szerelési munkálatok folytak, ezért fertőtleníteni kellett ezt a vízvezetéket. A víz elzárásra került, tehát ezt a vízmű is megerősítette, hiszen ők tegnap kijöttek megnézni, el volt zárva a víz – mondta dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő.

A csőben viszont volt akkora nyomás, hogy kis sugárban meg lehetett nyitni a csapot. A munkálatok miatt raklapokkal volt körbekerítve az ivókút, ám azokat valaki elvitte, másképp viszont nem jelezték, hogy a kút még nem üzemel.
Ezért az ott játszó gyerekek azt hitték, már használható a csap. A fertőtlenítőszeres víz azonban kimarta egy kisfiú pólóját.

– Hogy ha valaki, mielőtt a vizet kiengedték volna a csapból, előtte iszik ebből, és az illető gyerek, akkor esetleg maró hatással bír, és ezért kelések lehetnek a szájában, vagy megmarhatja a nyálkahártyáját, ahogyan ezt tette a ruhával is. Szerencsére kiköpte, és nem is volt annyira erős ez az anyag, de ez akkor is elfogadhatatlan – vélekedett a képviselő.

Úgy tudjuk, a kisfiúnak nagyobb baja nem lett, ám még keresik azt, aki a raklapokat elvitte. Az üggyel kapcsolatban kerestük a Vízművet is, de adásunkig nem értük el az illetékest.


Tovább az archívumra