Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Maró anyag az ivókútban

Maró anyag az ivókútban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Fertőtlenítős víz marta szét egy kisfiú pólóját a Pesti úti játszótéren. Az új ivókutat a héten helyezték ki, de még nem üzemelték be, ezért körbe is kerítették azt. Azonban a raklapokat valaki elvitte, és a rendszerben lévő nyomás miatt kis sugárban jött is a víz, ezért az ott tartózkodók azt hitték, már használhatják a kutat. Egy kisfiú ivott a vízből, de érezte, hogy rossz az íze, ezért kiköpte, de a pólóját szétmarta a fertőtlenítő. A gyermeknek nagyobb baja nem lett, de keresik azt, aki elbontotta a kút körüli elkerítést.

Ez az a fotó, ami felkerült a közösségi oldalra, így nézett ki a Pesti úti játszótéren tartózkodó gyermek pólója, miután rácsöppent a víz. Először mindenki azt hitte, hogy valaki, valamilyen maró anyagot önthetett a kútba, ám kiderült, hogy nem ez történt.

– Új csapot kapott a Pesti úti játszótér, és mivel hogy szerelési munkálatok folytak, ezért fertőtleníteni kellett ezt a vízvezetéket. A víz elzárásra került, tehát ezt a vízmű is megerősítette, hiszen ők tegnap kijöttek megnézni, el volt zárva a víz – mondta dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő.

A csőben viszont volt akkora nyomás, hogy kis sugárban meg lehetett nyitni a csapot. A munkálatok miatt raklapokkal volt körbekerítve az ivókút, ám azokat valaki elvitte, másképp viszont nem jelezték, hogy a kút még nem üzemel.
Ezért az ott játszó gyerekek azt hitték, már használható a csap. A fertőtlenítőszeres víz azonban kimarta egy kisfiú pólóját.

– Hogy ha valaki, mielőtt a vizet kiengedték volna a csapból, előtte iszik ebből, és az illető gyerek, akkor esetleg maró hatással bír, és ezért kelések lehetnek a szájában, vagy megmarhatja a nyálkahártyáját, ahogyan ezt tette a ruhával is. Szerencsére kiköpte, és nem is volt annyira erős ez az anyag, de ez akkor is elfogadhatatlan – vélekedett a képviselő.

Úgy tudjuk, a kisfiúnak nagyobb baja nem lett, ám még keresik azt, aki a raklapokat elvitte. Az üggyel kapcsolatban kerestük a Vízművet is, de adásunkig nem értük el az illetékest.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Döntés előtt 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:05
Döntés előtt 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
10:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:15
Zeneiskolások előadása - Szita Jázmin - Telemann: Menüett
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:05
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság