Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Népszavazás: kiküldték az értesítőket

Népszavazás: kiküldték az értesítőket

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mintegy nyolcmillió állampolgárnak postázták ki augusztus 15-ig a népszavazásról szóló névre szóló értesítőket. Gyöngyösön most is 30 szavazókörben lehet leadni a voksokat a kényszerbetelepítéssel kapcsolatban. A levél a szavazó helyiségek pontos címét, a bemutatandó okiratokat tartalmazza, ám ezt október 2-án nem szükséges magunkkal vinni. Akihez nem érkezett meg az értesítő, a Polgármesteri Hivatalban jelezheti.

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” A válaszon még van idő gondolkodni, egészen október másodikáig, hiszen aznap kell dönteni a kötelező betelepítésről. Az erről szóló értesítőket már postázták, ám akihez a levél még nem érkezett meg, vagy módosult például a lakcíme, a Polgármesteri Hivatalban jelezheti.

– Előfordulhat, hogy menet közben lakcímváltozások vannak, pontatlan címzések vannak, valaki elköltözött és nem jelezte a lakcímváltozását, ilyennel nagyon gyakran találkozunk, természetesen ebben az esetben is pótlólag kibocsájtjuk az értesítőt, ebben az esetben a helyi választási irodát, a Polgármesteri Hivatalban működő választási irodát kell megkeresni – mondta el dr. Kozma Katalin jegyző, a választási iroda vezetője.

Gyöngyösön most is 30 szavazókörben lehet leadni a voksokat, a választások alkalmával is kijelölt helyiségekben, ám érdemes figyelni az értesítőket, hiszen egy szavazókör helyszíne megváltozott.

– Gyakorlatilag minden szavazókör és minden szavazókörhöz tartozó utca változatlan marad, egyetlen esetben teszünk kivételt, a kórházban működő korábbi szavazókör a Dózsa György utcában működő gyermekorvosi rendelőben kerül elhelyezésre – ismertette a választási iroda vezetője.

Mint minden választás alkalmával, most is tájékozódhatnak a lakosok a város honlapján a népszavazásról, és a mozgóurnával, átjelentkezéssel kapcsolatban is letölthetnek nyomtatványokat.


Tovább az archívumra