Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szakmai tanévnyitó

Szakmai tanévnyitó

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szakmai tanévnyitót tartott az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal a Heves megyei tankerületi igazgatók, intézményvezetők és pedagógusok részére Egerben, a Megyeházán. Itt közvetlenül, első kézből hallhattak a fejlesztési feladatokról és a tanévkezdés aktuális ügyeiről.

A pedagógusok és a szülők együttes legfőbb feladata, hogy boldog embert neveljenek – mondta Dr. Pajtók Gábor a szakmai tanévnyitón Egerben. A kormánymegbízott köszöntőjében hangsúlyozta, a célkitűzések között szerepel, hogy 2020-ig az iskolából kimaradók arányát 10 szézalék alá kell csökkenteni. Ez a szám ma Magyarországon sajnos magasabb, különösen Észak-Magyarországon. Ennek lefaragásával és az oktatási rendszer teljesítményének emelésével enyhíthető lenne a munkaerő piaci gondok egy része – tette hozzá.

Szabó Róbert a Heves Megyei Közgyűlés elnöke a gazdasági fejlesztések kapcsán szintén a jól képzett szakemberek szükségességére hívta fel a figyelmet. Közölte azt is: 2020-ig 3 milliárd forintot fordítanak a megyében a közoktatás fejlesztésére.

A korábbi 198 tankerület helyett már csak 58 tankerület működik július 1-től, ezért az idei tanévtől a döntések már közelebb kerülnek az iskolákhoz, ettől hatékonyabb működést remélnek, és az iskolaigazgatók jogai is növekednek a kinevezések és a gazdálkodás terén is – hangzott el az eseményen.


Tovább az archívumra