Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Emléktúra

Emléktúra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kilencedik alkalommal rendezték meg az elhunyt motorosok emléknapját Kékestetőn. Az emléktúrát követően a nemrégiben életét vesztett bajtársak nevének felsorolásával és gyertyagyújtással rótták le kegyeletüket a megjelentek. Az eseményen egyúttal arra is felhívták a figyelmet a szervezők, hogy aki teheti, vezetéstechnikai tréningen vegyen részt, és hogy az utakon körültekintően vezessenek.

Több száz motoros gyűlt össze az egyik bevásárlóközpont parkolójában, Gyöngyösön, a hétvégén. A 9. alkalommal megrendezett elhunyt motorosok emléknapja alkalmából, a megjelentek együtt, rendőri felvezetéssel elindultak Kékestetőre.
A szervezők szerint ennek a napnak az is célja, hogy óvatosságra intsenek mindenkit.

– Az emlékmű már önálló életet él, tehát minden egyes nap felmegy valamilyen motoros csapat vagy társaság, de télen is a nagy hóban is fent vannak, megemlékeznek a barátainkról. Megmutatjuk azt, hogy vigyázunk egymásra, vigyázunk saját magunkra, abból nagy baj nem lehet – fogalmazott Juhász Gábor, a Hatvani Motoros Egyesület elnöke.

Rokonok, barátok, motoros társak – sokan kezdetek óta jelen vannak az emléknapon, mások most először látogattak el.
Az emlékhelynél gyertyát gyújtottak, ahol egy perces néma csenddel majd egy emlékdallal rótták le kegyeletüket az elhunyt motorosok előtt.

A nemrégiben elhunyt motoros rendőrök és civil motorosok nevének felsorolásával zárult az esemény.


Tovább az archívumra