Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az Autizmus Világnapja keretein belül mutatták be a 40. Magyar Filmszemle díjnyertes, Utolsó idők című filmjét a Mátra Művelődési Központban

Az Autizmus Világnapja keretein belül mutatták be a 40. Magyar Filmszemle díjnyertes, Utolsó idők című filmjét a Mátra Művelődési Központban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A vetítésen jelen volt a film rendezője, Mátyássy Áron, és a főszereplője, Vass Teréz is.

Már három éve összeállt a rendező, Mátyássy Áron fejében az ötlet, ami egy testvérpár történetét mutatja be. A film középpontjában egy autista lány karaktere áll, akit szülőfalujában sorra érnek negatív hatások.

A főszereplő lányt alakító Vass Teréz közel másfél hónapig látogatta a karácsondi autista majorságot, hogy hitelesebben tudja megformálni filmbeli karakterét. Együtt játszott a gyerekekkel és betekintést nyert az autisták mindennapjaiba.

A film jelentős részét Gyöngyössolymoson és Pálosvörösmarton vették fel. Képi világát leginkább a gyors tempó, és a telt, meleg színek határozzák meg – mondja a film operatőre, Herbai Máté. A filmet várhatóan ősszel mutatják be a nagyközönségnek.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2009-04-08 )

Tovább az archívumra