Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Városfejlesztési fórum

Városfejlesztési fórum

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Városfejlesztési elképzelésekről és a többség nélküli képviselő-testület munkájáról tartott előadást Hiesz György polgármester az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Mátraaljai Szervezet Lignit Baráti Körének meghívására.

Hiesz György polgármestert látta vendégül az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Mátraaljai Szervezet Lignit Baráti köre gyöngyösi klubházában. Ahogyan minden évben, idén is megvitatták a kör tagjai, hogy milyen témákban szeretnének tájékoztatást kapni.

– Arra vagyunk kíváncsiak, hogy mivel az önkormányzat meglehetősen heterogén, hogy tudja ezt a heterogén társaságot úgy összefogni, hogy a városnak a legjobb legyen és a legjobb értelembe fejlődjön a város – említette a fő kérdéskört Dr. Szabó Imre elnök.

A polgármester előadását azzal kezdte, hogy nem először került ilyen helyzetbe a város, viszont a többség nélküli testület már túl van két költségvetés elfogadásán és két év munkán, a tapasztalat szerint a város működőképességének megőrzése céljából együtt tudnak működni a különböző pártok képviselői. Hiesz György a városfejlesztési elképzelésekről és az ehhez szükséges önerőről és lehetséges pályázatokról is beszélt.

– Fogok szólni a saját erőkből megvalósuló fejlesztésekről, ami, ha azt mondom, hogy több százmilliós, de mégis kevés ahhoz, amit lehetne, vagy amit kellene csinálni. Ugye nagyon jó a városnak az adóbevétele, de az állam egyre többet von el, mivel jó az adóerő képességünk – említette.

Tavaly 550, idén már több mint 600 millió forint került így az államhoz. A város önerőből biztosítja például a közvilágítást, a parkosítást, az utcák takarítását és kisebb fejlesztéseket is. Nagyobb munkálatokhoz azonban Uniós forrásokra lenne szükség, és már pályázatokat is benyújtott a város, de mint a polgármester elmondta: ezeket még nem bírálták el. Hiesz György hozzátette: szeretnék fejleszteni többek között a kékestetői gyógyintézetet, szociális város rehabilitációs projektet az északnyugati városrészben, és helyreállítanák a Szent-Bertalan templom toronysisakjait.


Tovább az archívumra