Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közfoglalkoztatottak építették

Közfoglalkoztatottak építették

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén először közfoglalkoztatottak készítik el a borfaluhoz szükséges faházakat a Fő téren a hétvégi Szüreti Napok és Fehérbor Fesztiválra. Az önkormányzat azért döntött a saját készítésű házak és a közfoglalkoztatottak mellett, mert költséghatékonyabb.

A faházak összeszerelése már hetekkel ezelőtt elkezdődött, a hét elejétől pedig folyamatosan zajlik a 15 faház felállítása a Fő téren, már csak a kisebb munkálatok vannak hátra. A hétvégi Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál előkészületeit ezúttal 10 közfoglalkoztatott végzi.
Mint Boros Vince városgazda elmondta, idén első alkalommal nyílt erre lehetőség. Az új pavilonok saját tervezésűek és saját gyártásban készültek el. Így lényegesen olcsóbb a korábbi bérleti megoldásnál.

Az anyagot, az előállítást a közfoglalkoztatás dologi kiadásából, állami finanszírozással oldották meg – mondta a városgazda, aki hozzátette: hétfő óta dolgoznak a borfalu felépítésén.

Boros Vince elmondta, reményei szerint a megnyitóra teljesen készen lesz minden, és zavartalanul élvezhetik az emberek a Szüreti Napokat.


Tovább az archívumra