Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Zárva maradtak a CBA üzletei

Zárva maradtak a CBA üzletei

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A három gyöngyösi CBA bolt sem nyitott ki már ma reggel. Nyolcvan boltot és körülbelül 1200 dolgozót érint, hogy a Palóc Nagykereskedelmi Kft. csődközeli helyzetbe került. A dolgozók információk szerint már nem kapták meg a legutóbbi bérüket, és a szeptemberi tb-t sem fizették be utánuk.

Az üzlet szeptember 15-étől leltár miatt zárva tart. A nyitásról későbbre ígérnek tájékoztatást. Ez az üzenet fogadja azokat, akik esetleg nem értesültek arról, hogy a CBA bezárt.

Lehúzott rács, üres polcok. A CBA Kereskedelmi Kft. az MTI-hez eljuttatott sajtóközleménye szerint többfordulós sikertelen egyeztetés után kezdeményezte a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-vel kötött franchise szerződés felmondását. A hat keleti megyét összefogó CBA-regionális központnál a hírek szerint csődközeli a helyzet. Egy 2014-ben meghozott törvény értelmében 2017. január 1-je után be kell zárni azokat a boltokat, amelyek árbevételének mérlege két egymást követő üzleti évben nulla vagy negatív.

A dolgozók az információk szerint nem kapták meg a legutóbb esedékes bérüket és a szeptemberi tb-t sem fizették be utánuk. A boltok polcain hetek óta alig volt áru, többek között pékárut sem tartottak már. Azokat, akik rendszeresen a három érintett gyöngyösi bolt valamelyikében vásároltak, nem érte váratlanul a dolog.

Az északkeleti térségben körülbelül 80 boltot és közel 1200 dolgozót érint az ügy. A Palóc Nagykereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: van jelentkező a boltokra, főként a konkurencia érdeklődik.


Tovább az archívumra