Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Autó nélkül

Autó nélkül

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Autómentes nap és Szüreti Futóverseny. Idén első alkalommal kapcsolták össze a két hasonló szellemiségű városi rendezvényt a szervezők. Az útlezárások mellett színes programok, logikai és ügyességi feladatok várják majd az iskolásokat szeptember 22-én, valamint különböző távú versenytávokon mérethetik meg magukat a futók.

Az előző évektől eltérően új helyszínen, a Móricz Zsigmond és a Mátyás Király utcában rendezik meg az autómentes napot. A helyválasztást az is befolyásolta, hogy idén két, hasonló szellemiséget képviselő rendezvény kapcsolódott össze.

Az érintett utcákat reggel 9 órától zárják el a forgalom elől és egész nap programok várják majd a gyerekeket és a felnőtteket. Ezek célja elsősorban a tudatformálás.

– Természetesen a felnőtt korosztályt szeretnénk jobban elérni, hiszen ők azok, akik autóba ülnek és ők ültetik autóba a kis gyerekeket is és szoktatják ahhoz, hogy kicsi kortól autóval történik az iskolába járás. Erre szeretnénk egy kicsit hatni, mert Gyöngyös azért nem egy akkora város, ahol feltétlenül mindenhova autóval kell menni – vélekedett dr. Szemes Paula, környezetvédelmi főelőadó.

A kicsiket buborékshow várja majd délelőtt, a nagyobbak pedig egy a helyszínen kialakított KRESZ parkban, valamint kézműves és logikai feladatokkal tehetik próbára magukat, kipróbálhatják a segwayt, valamint próbára tehetik magukat a délutáni futóversenyen is.


Tovább az archívumra