Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fegyverarzenálra bukkant a Nógrád megyei rendőrség szombaton Szurdokpüspökiben

Fegyverarzenálra bukkant a Nógrád megyei rendőrség szombaton Szurdokpüspökiben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A ház tulajdonosa Eduardo Rózsa-Flores, az a férfi volt, akit Bolíviában a hatalom megdöntésének szándékával gyanúsítottak, s ott is vesztette életét, eddig tisztázatlan körülmények között. Menyasszonya szerint Eduardonál csak azért voltak hatástalanított fegyverek, mert azokat haditudósítóként a barátaitól kapta.

Mondjon le – felirat a kapun, vörös csillag az előkertben, és a barátok mécsesei a kerítésen. A bulvármédia szerint ebben a házban egy Gyurcsány-képen gyakorolták a céllövészetet – géppuskával. Itt, Gyöngyöstől alig 20 kilométerre, Szurdokpüspökiben is volt háza Eduardo Rózsa Floresnek, annak a férfinak, akit állítólag a bolíviai kormány megdöntése közben öltek meg nemrég. Nem tudni, mi az igazság, de szombat éjjel valóságos fegyverarzenálra bukkantak Eduardo – stílszerűen Szabadság úti házában. Más források alapján mindössze hatástalanított fegyvereket, gyakorló kézigránátot, töltényeket, illetve lőpormaradványokat találtak a rendőrök.

Õ Kostyál Éva, az egyik szomszéd. Rendes embernek ismerte Eduardo-t, s nem értette, mi után kutattak a rendőrök szombat este a ház körül.

Eduardo menyasszonyának, Lindának elege van a médiahadjáratból, nem beszél senkinek semmiről. A házkutatásról sem. Mi mindenesetre váltottunk vele néhány szót.

Linda addig nem beszél, amíg kedden le nem megy az a tévéműsor, ami elhunyt barátjáról szólt. Most arra készül, hogy Bolíviában már eltemetett párját exhumálják, s itthon adják meg neki a végső tiszteletet. Egy biztos, mint Dankóné Nagy Éva, a Nógárd megyei rendőrség sajtóreferense tájékoztatott: a hatóságok lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés ügyében nyomoznak, s a lefoglalt eszközöket szakértőik már vizsgálják.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-04-20 )

Tovább az archívumra