Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Májustól új szolgáltató végzi a gyöngyösi hulladék kezelését

Májustól új szolgáltató végzi a gyöngyösi hulladék kezelését

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az AVE Magyarország helyi leányvállalata 351 millió Ft-ért 15 évig szolgáltathat a környéken, s a jelek szerint végre rendeződnek Gyöngyös hulladék problémái.

Az aláírás percei: a gyöngyösi önkormányzat megítélése alapján a legkedvezőbb ajánlatot az AVE Magyarország leányvállalata nyújtotta. A cég nettó 2 forint 78 filléres szemétszállítási szolgáltatást ígér literenként, s erre az árra hatéves garanciát nyújtanak. A VG Zrt-ből nemrég kivált hulladékgazdálkodási vállalat többségi tulajdona 351 millió forintért lesz a győztes pályázóé.

A szelektív gyűjtést és a hulladékudvarokat is fejleszti a cég – tette hozzá a polgármester. Az itthon 1992 óta tevékenykedő AVE tulajdonosai között túlnyomó részben osztrák önkormányzatok vannak, a cég a privát szolgáltatók között Magyarországon piacvezető. Régóta kiszemelték maguknak Gyöngyöst, mondja az ügyvezető igazgató.

Az AVE május elsejétől jogosult hulladékot szállítani a városban és három környező faluban: Gyöngyös, Gyöngyösoroszi, Abasár és Gyöngyössolymos is az AVE-t választotta.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-04-20 )

Tovább az archívumra