Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Idősek világnapja – házassági évfordulókkal

Idősek világnapja – házassági évfordulókkal

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Városi ünnepségen köszöntötték Gyöngyösön az Idősek Világnapja alkalmából a nyugdíjasokat. A művelődési központ 1997-ben szervezett először rendezvényt a világnap alkalmából, azóta minden év októberében műsorral készülnek tiszteletükre. Az ünnepségen köszöntötték az 50, 60 és 70 éves házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat is.

– Azt hiszem, legtöbbünk életében nincs mindig tavasz, vagy derűs nyár, vannak bizony nagyon szomorú, ködös, őszi, borús napok. Önök azonban végig hittek a házasság intézményében, egy életen át tartó párkapcsolatban, a család fontosságában, összetartó erejében. Önök, kedves ünneplő házastársak, példát mutatnak a mai fiataloknak, és a középgeneráción. Köszönöm ezt önöknek! – így köszöntötte Hiesz György polgármester azokat az idős házaspárokat, akik 50., 60., vagy 70. házassági évfordulójukat ünneplik. A városvezető szerint különösen fontos ez, hiszen ma már a házasságok jó része pár éven belül válással végződik.

A méltató szavakat követően, 15 házaspárt köszöntöttek ünnepélyes keretek között, köztük Róza Vincét és feleségét, akik idestova 70 éve élnek már együtt.

Az ENSZ közgyűlés egy negyed százada, 1991-ben nyilvánította október elsejét az Idősek Világnapjává, azzal a szándékkal, hogy az országok figyeljenek oda az idősekre, viseljék gondjukat.

A Mátra Múzeum közel 20 éve rendezi meg az ünnepséget, különböző fellépésekkel tarkítva. Ezúttal a Kuttyomfitty Társulat, Aranyfészek, Aranymadár című előadását tekinthették meg a jelenlévők.

Azok a házaspárok, akik még az idén ünneplik 50., 60, vagy 70. házassági évfordulójukat, vagy nem tudtak részt venni az ünnepségen, azok jelentkezését várják a Polgármesteri Hivatalban.


Tovább az archívumra