Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Falat építenek

Falat építenek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy napot sem állt az a kerítés a Bocskai utcában, amelyet az önkormányzat az Észak-Kálváriaparton élők biztonsága érdekében építtetett. Ismeretlenek mára lerombolták a falat, amely mögött korábban tolvajok, betörők jutottak fel a dombra. Az ott élők panasszal fordultak az önkormányzathoz, amelyben a közbiztonság javulását és kamerarendszer kiépítését szorgalmazzák.

Ismét kerítésépítés zajlik a Bocskai úton, hiszen a már elkészült kerítést ismeretlenek egy nap alatt bedöntötték. A terület az önkormányzaté, és mivel ingatlan nincs rajta, a betörők, tolvajok a drótkerítésen átmászva jutottak fel a dombra, ez volt a legrövidebb út az Észak-Kálváriapart felé. Az ott élők megelégelték a kialakult állapotot és az önkormányzathoz fordultak. Azt írták, hogy bicikliket, de még száradó ruhákat is ellopnak tőlük. Azonban nem ez az egyetlen probléma.

– Az elmúlt időszakban az elmúlt hónapokban nagyon nagy számban megnövekedett a vagyon elleni bűncselekmény, lopások, betörések. Ami még rosszabb talán, hogy felküldtek olyan kábítószer neppereket, úgymond kábítószer útvonalba esik a terület, és ott cserél gazdát a drog – fogalmazott Hiesz György polgármester.

Javuló közbiztonságban és a kamerarendszer kiépítésében reménykednek az ott lakók, erre pedig nyitott az önkormányzat. Első körben azonban a kerítéssel próbálják meg útjukat állni a bűncselekmények elkövetőinek.

– Erről a részről ez egy menekülő útvonalnak látható, és ugye mind fölfelé, mind lefelé valószínű errefelé menekültek. Ez lehetett az indoka és az oka is, hogy ezt a falat már ilyen megerősítéssel is megpróbálták összedönteni és átjárhatóvá tenni ezt az ingatlant – magyarázta Kévés Tamás alpolgármester.

A bedöntött kerítés kára meghaladja a szabálysértési értékhatárt. Ezeket a képeket a képviselő készítette ma délelőtt a kerítésről.

A dombon élők másik problémája, hogy a város felé a Damjanich utcában a nagy forgalom miatt nehezen tudnak kikanyarodni, ám mivel állami útszakaszról van szó, ennek megoldása milliárdos tétel lehet. Az önkormányzat dolgozik azon, hogy mégis megkönnyítsék az itt élők bejutását a városba.


Tovább az archívumra