Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Öko-nap

Öko-nap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 8 éve rendezik már meg a hagyományos Öko-napot a Felsővárosi Általános Iskolában. Ezúttal is a környezetvédelem, az újrahasznosítás és az egészséges életmódra nevelés volt a program fő mondanivalója. Kiállításokkal és előadásokkal készültek a gyerekek erre a napra.

„Felnőttként, szülőként azt a tudást adják tovább majd, amit itt megtanultak a gyerekként!” – ezt szeretnék elérni a Felsővárosi Általános Iskola pedagógusai, és ezért fektetnek minden évben nagy hangsúlyt az Öko-napra.

– Intézményünknek nagyon fontos a környezeti program, ezen belül a gyerekeket igyekszünk egészséges életmódra nevelni, hogy vigyázzanak a környezetükre, hogy a hulladékokat újrahasznosítsák. Ez a program már több mint 8 éve tart, és idén az egészséges környezet, egészséges élet a mottónk – mondta Horváth Zoltánné, a Felsővárosi Általános Iskola igazgatója.

Az intézményben minden évben forgószínpadszerűen zajlanak az előadások, és mindig más a téma. Az alsós gyermekeknek a pedagógusok, még a felsőseknek a tanulók tartották az ismeretterjesztő előadásokat. Így például Eszter, aki a környezetbarát takarítás rejtelmeibe avatta be kortársait.

Ezen a napon a gyerekek megtanulhatták azt is, hogy hogyan érdemes tudatosan vásárolni, vagy azt, hogy miért veszélyes egy mobiltelefon.

Zsombor pedig az elektroszmogról és annak hátrányairól tartott előadást.

Az aulában pet-palackokból készült alkotásokat, zöldség- és gyümölcsszobrokat, rajzokat és hulladékból társasjátékokat tekinthettek meg az érdeklődők, valamint az üres palackok tárolásáról is hasznos tanácsokat kaphattak.

Az Öko-nap megvalósulásához a Gyöngyösi Önkormányzat is hozzájárult.


Tovább az archívumra