Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Öko-nap

Öko-nap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 8 éve rendezik már meg a hagyományos Öko-napot a Felsővárosi Általános Iskolában. Ezúttal is a környezetvédelem, az újrahasznosítás és az egészséges életmódra nevelés volt a program fő mondanivalója. Kiállításokkal és előadásokkal készültek a gyerekek erre a napra.

„Felnőttként, szülőként azt a tudást adják tovább majd, amit itt megtanultak a gyerekként!” – ezt szeretnék elérni a Felsővárosi Általános Iskola pedagógusai, és ezért fektetnek minden évben nagy hangsúlyt az Öko-napra.

– Intézményünknek nagyon fontos a környezeti program, ezen belül a gyerekeket igyekszünk egészséges életmódra nevelni, hogy vigyázzanak a környezetükre, hogy a hulladékokat újrahasznosítsák. Ez a program már több mint 8 éve tart, és idén az egészséges környezet, egészséges élet a mottónk – mondta Horváth Zoltánné, a Felsővárosi Általános Iskola igazgatója.

Az intézményben minden évben forgószínpadszerűen zajlanak az előadások, és mindig más a téma. Az alsós gyermekeknek a pedagógusok, még a felsőseknek a tanulók tartották az ismeretterjesztő előadásokat. Így például Eszter, aki a környezetbarát takarítás rejtelmeibe avatta be kortársait.

Ezen a napon a gyerekek megtanulhatták azt is, hogy hogyan érdemes tudatosan vásárolni, vagy azt, hogy miért veszélyes egy mobiltelefon.

Zsombor pedig az elektroszmogról és annak hátrányairól tartott előadást.

Az aulában pet-palackokból készült alkotásokat, zöldség- és gyümölcsszobrokat, rajzokat és hulladékból társasjátékokat tekinthettek meg az érdeklődők, valamint az üres palackok tárolásáról is hasznos tanácsokat kaphattak.

Az Öko-nap megvalósulásához a Gyöngyösi Önkormányzat is hozzájárult.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Magyarok a Barcáért - dokumentumfilm
15:55
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:15
Reklám
16:18
Csörgő-lyuk - természetfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa - vallási műsor
18:13
Aktív kikapcsolódás a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság