Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szilárd út, közművek

Szilárd út, közművek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szilárd burkolatú út, közművek. Régóta várt fejlesztés valósult meg a város egyik történelmi részén, a Petőfi utcáról nyíló zsellérközös területen. Több mint 120 millió forintból ivóvíz és szennyvízvezeték, közel 30 ingatlan gázellátása valósult meg, valamint térburkolatos utat és járdát alakítottak ki. A terület rehabilitációja hamarosan folytatódik, jelenleg a közművek, valamint az út és járda tervezése zajlik.

A lakók is részesei voltak egy felújított történelmi terület ünnepélyes átadójának a városban. A Csobánka utca, valamint a Tűz utcától keletre eső utcák lakói eddig sem szilárd burkolatú utat nem tudtak használni, de még közművekkel sem voltak ellátva az itt épült ingatlanok.

Az átadón Hiesz György polgármester elmondta: a területen található ingatlanokat a 70-es, 80-as években le akarták rombolni, és mint a Pesti, vagy a Mátrai úton, több emeletes lakóházakat terveztek ide, a rendszerváltás után azonban az első testület megőrzendő építészeti emléknek nyilvánította a területet. Később több városvezetés is újítani szeretett volna az utcákon, viszont nem kaptak hozzá kellő támogatást. A lakók pedig átlag színvonalon alul voltak kénytelenek élni.

– Adtunk a lakosságnak adómentességet, kommunális adót nem kellett fizetni 2014 óta, hiszen semmiféle olyan szolgáltatást nem kaptak cserébe, víz, villanyon kívül, se út, se járda, se gáz, se szennyvízvezeték, most minden kész lett, szépen néz ki, ide az kell, hogy mi is odafigyeljünk a parkosításra, a lakók is őrizzék meg ezt a rendet – fogalmazott a polgármester.

Az építkezés előtt és alatt, a lakók folyamatosan jelezték észrevételeiket a körzet képviselőjének.

– Folyamatos volt a megkeresés, hiszen nagyon sok lakossági problémát is kellett, helyi problémát is kellett kezelni, hol legyen a járda, merre menjen, villanyoszlop hol legyen, azt gondolom, hogy ez a kontakt, ami megvolt, ez hasznára vált az egész beruházásnak – emelte ki Kévés Tamás.

A munkának itt nincs vége, ugyanis folytatódik a terület rehabilitációja, még idén megkezdődhet az engedélyeztetési eljárás, és amennyiben a testület a jövő évben biztosítja a forrást, úgy jövő nyáron indulhat a kivitelezés több utcában is. Az első ütem több mint 120 millió forintból valósult meg.


Tovább az archívumra