Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új ügykörök

Új ügykörök

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 50 ügykörrel bővült a kormányablakokban intézhető ügyek száma október 15-től. Ezzel már összesen 1480 ügykör intézhető országszerte. A kormány célja az volt, hogy egy helyben, egy időben el lehessen intézni a különböző bonyolult, összetett ügyeket. Gyöngyösön a két kormányablak nyitvatartási ideje változott, hétfőn 7órától várják az ügyfeleket, illetve pénteken délután fél 5-ig lehet sorszámot kérni. Hosszabbított nyitva tartásra pedig csütörtökön lehet számítani, este 6 óráig.

Október 15-től újabb 53 ügykörrel bővült az intézhető ügyek száma a kormányablakokban – tájékoztatott dr. Bekecs Andrea hivatalvezető. A Kormány célja a hatékony közigazgatás létrehozása volt ezzel az intézkedéssel.

– A cél ezeken a korszerű ügyfélszolgálati irodákon az volt a kormányzatnak, hogy egy helyben és egy időben el lehessen intézni, bonyolult, összetett ügyeket, és az ügyfeleknek úgy álljunk a rendelkezésére, hogy minden egy időben tudnak megoldani, nem nekik kell menni, nem kell szabadságot kivenni, nem kell nagyon sokat várni – sorolta dr. Bekecs Andrea

Az új ügykörökből 6 esetben továbbítják, míg 47 ügykör esetén tájékoztatást nyújtanak a munkatársak.

– Vadászati joggal kapcsolatosan, állategészségügyi igazgatással kapcsolatosan, vannak speciális kérések, speciális eljárások, amiknél a kollégák úgy tudnak rendelkezésre állni, hogy van egy központilag kifejlesztett tudástár, és a feltett kérdések alapján igyekeznek az érdeklődő ügyfélnek választ adni, illetve biztosítják a kérelemhez szükséges nyomtatványt, azt átveszik és továbbítják a szakértelemmel rendelkező közigazgatási egységhez – magyarázta.

Érdemes tudni, hogy Gyöngyösön mostantól mindkét kormányablaknál, reggel 7-től várják az ügyfeleket hétfőnként, továbbá pénteken délután fél 5- ig lehet sorszámot kérni, csütörtökön pedig este 6 óráig van hosszabbított nyitva tartás.


Tovább az archívumra