Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyösön, az önkormányzat korábbi döntése alapján, tilos a dohányzás, a játszótereken

Gyöngyösön, az önkormányzat korábbi döntése alapján, tilos a dohányzás, a játszótereken

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A játszótéri cigarettázás áprilistól szabálysértésnek minősül, akár 30 ezer forintra is bírságolhatják az ott füstölőket. Már készülnek azok a táblák, amelyek a tereken a tiltásra figyelmeztetnek.

Gyöngyösön április 1-jétől nem lehetne a játszótereken rágyújtani, bár ezt semmi nem tiltja. Eldobott csikkekkel és cigarettásdobozzal van tele a park. A dohányzást és kutyasétáltatást is tiltó táblák folyamatosan készülnek, várhatóan május elsejétől már kihelyezésre kerülnek, addig a közterület felügyelők csak figyelmeztetnek. A helyi rendeletet sok anyuka helyesli.

Türelmi idő nincs, amint a táblák a helyükre kerülnek, a rendelet értelmében akár harmincezer forintos bírsággal is sújthatók a szabályszegők.

A tiltásnak több pozitív hatása lesz. – mondja a Parádi László. A szülők nem mutatnak rossz példát gyermekeiknek, csikkmentessé válhatnak a játszóterek, valamint a nem dohányzó szülők kérhetik dohányzó társaikat, hogy nyomják el a cigarettát. Ezek talán hozzájárulhatnak ahhoz, hogy városunkban egészségesebb ifjúság nőjön fel.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-04-29 )

Tovább az archívumra