Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egyre többen akadnak, akik nem a két nagy párt harcában gondolkodnak, hanem békességet, megegyezést szeretnének az országban

Egyre többen akadnak, akik nem a két nagy párt harcában gondolkodnak, hanem békességet, megegyezést szeretnének az országban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

És tiszta közéletet. Mindezt Seres Mária, a Civil Mozgalom vezetője mondta el második gyöngyösi villámlátogatásán.

Seres Mária – a képviselők költségtérítéséről szóló népszavazás kezdeményezője – arról is beszélt Gyöngyösi látogatásakor, hogy bár 600 ezer aláírást gyűjtöttek össze a népszavazás kiírásáért, de két ember megtámadta a kezdeményezést, s egyelőre az Alkotmánybíróságon múlik, hogy meg lehet-e tartani a referendumot.

Seres Mária megelégelte a pártok viselt dolgait: szerinte egy alulról szerveződő mozgalom lehet a megoldás. A nemrég megalakult Civil Mozgalom egy olyan civil erő, melynek legfontosabb célja az emberek közötti összefogás elősegítése és a bizalom. – mondja Seres Mária.

Meg kell reformálni a belpolitikát, ellenfelek helyett partnernek kell tekinteni egymást, s a harc helyett végre valóban a közügyekről kell beszélni – vélekedik Seres Mária, aki most ismét az országot járja, ezúttal nem a népszavazási gyűjtőívekkel, hanem a kopogtatócédulákat gyűjtve.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-04-29 )

Tovább az archívumra