Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megkapta a HospInvest cégcsoport a csődvédelem megteremtéséhez szükséges hozzájárulásukat a hitelezőktől

Megkapta a HospInvest cégcsoport a csődvédelem megteremtéséhez szükséges hozzájárulásukat a hitelezőktől

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megkapta a HospInvest cégcsoport a csődvédelem megteremtéséhez szükséges hozzájárulásukat a hitelezőktől – közölte a HospInvest elnöke, így 90 napjuk van még hogy megegyezzenek a hitelezőkkel.

A HospInvest Zrt. még április 3-án jelentette be, hogy csődvédelmet kér, miután a CIB bank, hiteltartozása fejében leemelt a számlájáról, több mint egymilliárd forint OEP finanszírozást.

A cég közleményben tudatta a legutóbbi hitelezői gyűlésen meg is szerezték a csődvédelem megteremtéséhez szükséges hozzájárulásukat.

A csődvédelem intézménye pedig lehetőséget biztosít a cégnek a finanszírozás hosszú távú megerősítésére. Ehhez további 90 nap áll a cég rendelkezésére, ez alatt kell a hitelezőkkel megegyezniük, illetve a szakmai befektetők bevonásáról is tovább tárgyalnak majd. A 90 nap alatt sem szünetel a kórházcsalád intézményeiben a betegellátás – tartalmazza továbbá Kollányi Gábor közleménye.

Gyöngyösön az önkormányzat és a cég vezetői április 20.-án egyeztettek kórház ügyben, akkor abban egyeztek meg, hogy a HospInvest április végéig folyamatos tájékoztatást ad a csődeljárásról és a csődegyezségről és május 9.-ig koncepciót készít, amely megfelelő alapot teremt a további tárgyalásokhoz. Az önkormányzat május 28.-ig határozta meg a végleges teljesítési határidőt.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-04-30 )

Tovább az archívumra