Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felkészültek

Felkészültek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Felkészült a téli időszakra a Magyar Közút, holnaptól kezdődik a hóügyelet. Idén 7 kombinált munkagéppel és december elsejétől egy bérelt járművel tisztítják majd az állami fenntartású utakat. A gyöngyösi mérnökségnek 400 kilométer utat kell síkosság mentesítenie, ez kiemelten fontos feladata a közútnak a hegyvidéki utak miatt. A szakemberek ma gépszemle alkalmával bizonyosodtak meg arról, hogy minden munkagép megfelelő állapotban állhat neki a munkának.

Megfelelően működnek-e az ablaktörlők, az indexek, készen állnak-e a hókotrók és sószórók a téli munkára. Gépszemlét tartottak a Magyar Közút gyöngyösi mérnökségén, ahol a járművek állapotát ellenőrizték a szakemberek. Mint megtudtuk, a téli időszakra már tavasszal elkezdik a készülődést a mérnökségen.

– A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél a téli felkészülés az egy egész éves feladat, tehát a tavaszi gépszemlétől, a gépek leszerelésétől kezdődően elkezdjük az adaptereket, ekéket, szórókat felkészíteni, ezek általában október végére meg is történnek, illetve az eszközhordozókat is ekkorra készítjük fel – mondta el Rapcsák Róbert, a társaság üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője.

Gyöngyösön hét kombinált munkagép és decembertől plusz egy jármű fogja végezni a téli síkosság mentesítést összesen 400 km állami fenntartású úton. A mérnökségen 800 tonna só áll rendelkezésre illetve 200 tonna zúzalék, valamint az oldaltartályok is teljesen fel vannak töltve.

A felmelegedés miatt egyre kevesebb csapadék esik télen, ezért arról is érdeklődtünk, hogy a Közút érzékeli–e ezt a téli időszakban az utakon.

– Jellemzően a havas napok száma egy picivel csökkent, de a síkos napok száma az változatlan, tehát ugyanannyi időre, energiára van szükségünk, illetve szóróanyag felhasználásra – válaszolta a szakember.

A mérnökségeken a téli időszak hivatalosan november 10-én kezdődik, így ha szükséges, a gépek készen állnak az azonnali beavatkozásra.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság