Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kalandrally a Mátrában

Kalandrally a Mátrában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A 2016-os Budapest-Bamako Kalandrally idei utolsó etapját, a Mátrai szakaszt rendezték meg hétvégén, kékestetői befutóval. A kétnapos megmérettetésen közel 80-an indultak, 3 különböző kategóriában.

Az ország számos pontjáról érkeztek versenyzők erre, az időjárás miatt kihívásokkal teli versenyre. A Csongrádból érkező Márté László például egy Jeep Grand Cherokee-val állt a kétnapos megmérettetés rajtvonalához.

A Budapest-Bamako Rally előzetes felkészülési versenysorozata az úgynevezett Budapest-Bamako Kalandrally, ahol bárki kipróbálhatja magát, tájékozódási képességét és az autóját. A cél a kezdetektől ugyanaz: egyrészt a helytállás kipróbálása, másrészt pedig egy kalandos kétnapos verseny végigküzdése. Az egy évben 4-szer megrendezett rally mátrai szakasza az idei év utolsó etapja volt.

Három kategóriája van a Kalandrallynak: off-road kaland, off-road túra és on-road kategóriák. Ez utóbbit kifejezetten a lelkes amatőröknek, vagyis a komoly terepjárókkal nem rendelkezőknek hozták létre a szervezők.

A 80 induló csapatból 25-en indultak on-road kategóriában. A célbaérést követően minden induló között értékes nyereményeket sorsoltak ki a szervezők, valamint minden induló oklevelet kapott, a helyezettek pedig kupát is.


Tovább az archívumra