Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több mint 600 diák ballagott el a város középiskoláiból az elmúlt hétvégén

Több mint 600 diák ballagott el a város középiskoláiból az elmúlt hétvégén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A mai nappal pedig a magyar írásbelivel megkezdődött az érettségi. Az oktatási tárca tájékoztatása szerint az országban középszinten közel 94 ezren, emeltszinten pedig alig 1400-an vizsgáztak.


Az elmúlt hét még a közös programokról és a búcsúzkodásról szólt. A Berze Nagy János gimnázium ünnepségén kitüntetéseket adtak át a kitűnő tanulók részére, országos szintű versenyeredményekért pedig a Lenkey ösztöndíjat nyerhették el a tanulók. A hagyományokhoz hűen idén is kiválasztottak egy szülőt, Leskó Tibort, akinek a munkaközösségben a diákokért vállalt munkájáért mondtak köszönetet.
A mai nappal pedig a 8 intézmény, 656 diákja megkezdte magyar nyelv és irodalomból az érettségit Gyöngyösön. Két feladatlapot kellett megoldaniuk, a szövegértési részre 60, a szövegalkotási részre pedig 180 perc állt rendelkezésükre. A vizsga másik részében választhattak a diákok. Érvelnek, Lázár Ervin Csapda című novelláját elemzik, vagy összehasonlítják Petőfi és Weöresmarty egy versét. Illés Anett szerint az érvelés idén könnyebb volt.
A középszintű érettségi mellett a diákok felsőszinten is megmérettethették magukat, ezt a lehetőséget azonban városunkban kevesen választották.
Az érettségi holnap a matematika írásbelivel folytatódik, majd a történelem és idegen nyelv következik.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2009-05-04 )

Tovább az archívumra