Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tari Annamária a könyvtárban

Tari Annamária a könyvtárban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

„Generációkról generációknak” címmel tartott ismeretterjesztő előadást Tari Annamária, pszichológus, pszichoterapeuta a Vachott Sándor Városi Könyvtárban, Gyöngyösön. A „Fiatalok a könyvtárban” elnevezésű rendezvénysorozat egyik és egyben utolsó eleme volt ez az előadás, ahol a szakember a generációs szakadékról, a kommunikációs nehézségekről és az érzelmi eltávolodásról beszélt a jelenlévő középiskolásoknak.

Az online-generációról, a hagyományos módon felnőtt szülőkről, szokásaikról, cselekedeteikről, és a generációs szakadékról tartott előadást Tari Annamária, pszichológus, aki szerint sokan úgy vélik, hogy a mostani generációs helyzet semmiben nem különbözik a régitől.

– Jelen pillanatban egy olyan átmeneti időszakot élünk, amikor az online világ odasimult az offline régi világunk mellé, és elindult egy furcsa tulajdonképpen olyan periódus, amiben az online lét is kitermel új szokásokat, új értékeket, új viselkedést, és így az idősebb és fiatalabb generáció között megindul egy tudásfölény-harc, átalakul a tekintély, átalakul a tisztelet – mondta Tari Annamária.

Nagyon oda kell figyelni, hogy az elkövetkezendő 10-15 évben úgy tudjunk egymás mellett élni, hogy elfogadjuk a másikat, nem váltunk ki ellenszenvet egymásból– emelte ki a szakember.

– Kicsit szomorú hír, hogy valójában azok a generációk, amelyekről én beszélek, nagyon sok kutatóval egyetemben a világon, azok valójában mikro-generációk ugye, mert 10 évek választják el, nem 50, egymástól a sávokat, és azt várhatnánk, hogy itt mindenki szereti egymást, hát hisz 10 évente leírt külön viselkedési csoportok azért annyira nem különbözhetnek, és eléggé különböznek, ez beleszól az érzelmekbe – vélekedett.

És mindez már generálja a konfliktusokat – mondja a pszichológus. A fennálló helyzetet időben érdemes gondozni, családban, oktatásban, sőt munkahelyeken is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság