Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Advent Kékestetőn

Advent Kékestetőn

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A hétvégén hetedik alkalommal rendezték meg az Angyalok tisztásán az Advent a Kékesen című, megyei adventköszöntő programot. A Kékes Sícentrum és a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány vasárnap már 10 órától várta az érdeklődőket, hogy újra benépesítsék az ország legmagasabban fekvő vásárterét. A csúcs közelében kézművesek, népi iparművészek kínálták portékáikat, s jól fogyott a mátrai forralt bor is. A színpadon többek között fellépett Vastag Csaba és a Holdviola zenekar, s imádság kíséretében meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját is.

Hó ugyan idén nem várta a kékesi adventnyitó rendezvényre ellátogatókat, de az ilyenkor kötelezőnek számító kellékek, a mátrai forralt bor és egyéb ínyencségek most is rendelkezésre álltak. Az Európa sípályáin jól ismert szokás, hogy a havas szezonért közösen fohászkodnak a téli sportok szerelmesei, immáron végleg meghonosodott.

A gyöngyösi Márkus koncertje után a rendezvény fővédnöke, Horváth László országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, arról szólván, hogy ilyenkor nem csak a síszezon nyílik meg, hanem az égi kapuk is, melyeken, ha szerencsénk van, be tudunk lépni. A kékesi advent ugyanis nem csak turisztikai és családi program, hanem olyan rendezvény, amit az advent lelkisége áthat.

A téli vásár az Angyalok tisztásán már most elkezdődött. A sátrakban16, szigorúan heves megyei kézműves termékeit vásárolhatták meg az érdeklődők, akikből a hideg szél ellenére is jócskán volt. Az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos szerint minden ilyen tömeges rendezvény elősegíti azt, hogy még többen tudomást szerezzenek a kékestetői fejlesztésekről.

Most azonban csak az adventet indították útjára. A nagyszínpadon Juhász Ferenc kanonok-plébános mondta el az ünneppel kapcsolatos gondolatait, majd az adventi koszorún az egész ország nevében gyújtott lángot. A rendezvény idén a Holdviola együttes koncertjével zárult.


Tovább az archívumra