Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ég az első gyertya

Ég az első gyertya

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Advent kezdetével meggyújtották az első gyertyát a város adventi koszorúján. Nagy Gábor az üdvhadsereg lelkésze azt hangsúlyozta, hogy karácsony közeledtével hagyjuk megajándékozni magunkat Istentől és engedjük szívünkbe az Úr Jézus Krisztust.

Békesség Nektek! Így köszöntötte Nagy Gábor a város adventi koszorúja előtt összegyűlt tömeget. Az üdvhadsereg lelkésze advent első vasárnapján arra hívta fel a figyelmet, hogy a karácsonyi készülődés idején, ne csak újabb elérendő célok után fussunk, hanem képesek legyünk megbocsátani is, mert ez jelenti a valódi maradandó értéket.

– kergetjük azokat a célokat, amiket kitűzünk magunknak, hogy kergetjük azokat az álmokat, amiket saját magunknak állítunk fel. És amikor megszerezzük, és amikor elérjük, amikor a birtokunkba kerül, akkor örülünk neki három-négy napig. Akkor ott vagyunk, örvendezünk, de egy idő után ez fényét veszti – vélekedett.

Nagy Gábor fontosnak tartja, hogy az adventi időszakban engedjük be életünkbe a megváltót, amit az Isten ajándékként küldött számunkra.

– Én azt kérem mindenkitől, hogy azt a becsomagolt ajándékot, azt a felfoghatatlan és kibeszélhetetlen ajándékot, ami az Úr Jézus Krisztus, azt engedje a szívébe. Ez alatt a négy hét alatt készüljünk fel arra, hogy Szenteste hagyjuk megajándékozni magunkat az Istentől – fogalmazott a lelkész.

Az üdvhadsereg lelkésze és Hiesz György polgármester közösen gyújtották meg az első gyertyát a város adventi koszorúján, ez után a felsővárosi plébánia zsoltározó kórusának előadását hallhatták a Fő térre kilátogató gyöngyösiek. Majd a város első embere ünnepélyesen is megnyitotta az adventi időszakot, a gyöngyösi Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban.
Majd ezt követően a Magna Cum Laude akusztikus koncertjén szórakozhattak a gyöngyösiek.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság