Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Báryné dr. Gál Edit az igazgató

Báryné dr. Gál Edit az igazgató

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új igazgató irányítja december elsejétől a Mátra Múzeumot. Az intézmény vezetését 1,5 év kihagyás után ismét Báryné dr. Gál Edit vehette át. A régi-új igazgató határozott tervekkel rendelkezik az elkövetkező 5 évre.

A 2014-ben elkezdett elvek mentén szeretné a jövőben is irányítani a Mátra Múzeumot Báryné dr. Gál Edit, aki hivatalosan a mai naptól, vagyis december 1-jétől irányítja újra az intézményt. Az új igazgató egyik fő célja, hogy a turisták mellett a helyi lakosokat is időről időre a múzeumba csábítsák.

– Ennek a múzeumnak az elsősorban a város polgárait kell szolgálnia. Nem volt ez másként eddig sem. Az elsődleges célom még mindig az, hogy mi legyünk a városnak az a kulturális és tudományos intézménye, ahova bárki szívesen bejön, hogyha egy előadást akar meghallgatni, hogyha egy rendezvényen akar részt venni, hogyha a gyermekeit akarja hozni kézműves foglalkozásra, vagy táborba, vagy éppen meg akarja írni a szakdolgozatát – fogalmazott.

A gyerekeket váró pizsamapartit és a nyári táborokat, valamint a jeles napok, például advent alkalmából szervezett programokat tehát a jövőben is megszervezik majd. Ezek ugyanis mind azt a célt szolgálják, hogy a múzeum közelebb kerüljön a látogatókhoz. Mindezek mellett az új vezető szeretné, ha az állandó kiállítások is megújulnának a következő 5 évben.

– Az emberek eljönnek, és egy ilyen állandó kiállítást megnéznek egyszer, megnéznek kétszer, aztán azt mondják, hogy köszönöm szépen, ezt már láttuk. Mi nagyon szeretnénk, hogyha a gyöngyösiek többször jönnének hozzánk. A gyerekkel nincs gond, mert mindig szeretnek jönni, szeretik az állatokat simogatni, nézelődni, de természetesen a felnőtteket is várjuk. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy mi most megváltoztatjuk, felújítjuk, kicsit átalakítjuk az állandó kiállításainkat – árulta el.

Mindezek mellett az aktuális eseményekre időszakos kiállításokkal is készül majd a múzeum. Jövőre például a nagy gyöngyösi tűzvész 100 éves évfordulója alkalmából invitálja múltidézésre a látogatókat az intézmény.


Tovább az archívumra