Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Konferencia a hallgatóknak

Konferencia a hallgatóknak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egyetemmé válása óta első alkalommal tartottak tudományos diákköri konferenciát az Eszterházy Károly Egyetem Károly Róbert Campusán. A kutatási témák között volt, ami a Mátrával, Gyöngyössel, valamint a térségre jellemző gasztronómiával és borászattal foglalkozott.

Agrár, gazdasági és informatikai témájú tudományos munkát is készítettek az Eszterházy Károly Egyetem Károly Róbert Campusának diákjai az intézmény tudományos diákköri konferenciájára. A hallgatók foglalkoztak többek között az élményturizmussal, valamint a TDM jelenével és jövőjével is.

– Ez egyrészről többlet munkát igényel a hallgató részéről, ugyanakkor az oktató, kutató kollégák részéről is. Úgyhogy mindenképpen egy nagyon fontos tevékenység az intézményben és nagyon örülünk neki, hogy campus szinten is meg tudtuk rendezni a tudományos diákköri konferencia helyi rendezvényét – mondta dr. Bujdosó Zoltán.

Bata Miléna, a közgazdaságtudományi szekció előadója A tudás, mint versenyelőny című munkáját ismertette a jelenlévőkkel. Dolgozatában azt vizsgálta, mit nyerhetünk az úgynevezett kulcskompetenciák fejlesztésével.

– Igazából az előző munkámból indultam ki, tavaly már indultam az intézményi tudományos diákköri konferencián és ezt szerettem volna jobban elmélyíteni a hallgatóknak a kompetenciafejlesztési lehetőségeit vizsgálva – mesélte.

A kutatást sokszor a megmérettetés után is folytatják a hallgatók.

– Ezeknek egy jelentős része pályázathoz kapcsolódik, sikeres pályázat esetén természetesen tovább tudjuk a hallgatóknak ezt a fajta tevékenységét támogatni. De sokszor van olyan, hogyha valaki a munkája után dolgozni kerül egy ilyen helyre, ahol hasonló kutatást tud végezni, akkor ott is tudja folytatni – említette dr. Bujdosó Zoltán.

A szakmai zsűri által kiválasztott legjobb munkákat 2017-ben az országos tudományos diákköri konferencián mutathatják be.


Tovább az archívumra