Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Futva érkezett

Futva érkezett

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mátrafüred és Gyöngyös között futotta le idei utolsó kilométereit a jeges mártózásairól ismert Schirilla György. A sportember diákok gyűrűjében érkezett meg a Vak Bottyán János Középiskolába, ahol a testmozgást népszerűsítette.

Igazi téli időben futva érkezett Schirilla György Mátrafüredről Gyöngyösre. A helyiek a sportember idei utolsó futásához csatlakozhattak, aki már most a következő projektjére készül. Holnap a Gyöngyösi tónál túlesik idei első jeges mártózásán is.

– Nem edzettem, valahogy ez az év kimaradt. Az egész család rajtam nevetett otthon, mert minden nap 3 napon keresztül este mikor hazamentem, csapvizet engedtem a kádba és a feleségemet mindig megkértem, hogy előzőleg fagyasszon a hűtőszekrényben jégdarabokat. Az egész család ezen röhögött, hogy aki a jeges Dunában úszik, az most egy fürdőkádban ül 0 fokos vízben és iszonyú boldog – mesélte.

Schirilla György futócsapatához a Gyöngyös táblánál Kévés Tamás is csatlakozott. Az alpolgármester az iskolások előtt kitűzött magának egy célt. A közeljövőben szeretne lefutni egy maratont, amihez ez az esemény jó motivációt jelentett.

– Én azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó marketing a városnak, magának a sportnak itt helyben, hiszen itt látható, hogy mennyi fiatal gyűlt össze, futott velünk örömmel és nem azért, mert nem akartak órára menni, hanem tényleg szívből lélekből jött nekik – fogalmazott.

A sportembert és a futókat a Vak Bottyán János Középiskolában egy nagyobb diáksereg fogadta. Az aulában felkerült Schirilla György kopjafájára az iskola szalagja is.

– Mi minden olyan akcióhoz, megmozduláshoz, eseményhez örömmel csatlakozunk, ami mögött valami pozitív tartalom van. Schirilla György úgy gondolom, hogy egy markáns képviselője itt Magyarországon a sportnak, esetenként az extrém sportnak. A zajló Dunán való átkelésre gondolok – mondta Benyovszky Péter igazgató.

A sportember fogadása után a diákok kíséretében futott még egy tisztelet kört az iskola körül. A legtöbben önként csatlakoztak ehhez a futáshoz, ám volt olyan is, aki csak véletlenül csöppent bele az egészbe.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:16
Zeneiskolások előadása - Albert Viktória - Szelivanov: Tréfácska
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Sport7 1. rész – sport magazin
10:01
Reklám
10:03
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
11:12
Reklám
11:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Hókirálynő 3. rész
18:14
Zeneiskolások előadása - Ender Martin Dániel - Lohmann: Bajor polka
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin
19:02
Reklám
19:04
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság