Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mikulás kutyafogattal

Mikulás kutyafogattal

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Évről-évre egyre nehezebb a Mikulás puttonya, ugyanis idén virgács nélkül, csak ajándékokkal érkezett a Mátrafüredi Tagóvodába. Mivel a rénszarvasai megfáztak, kutyafogattal utazott a Télapó, a gyerekek legnagyobb örömére. A hosszú út után megfáradt nagyszakállút az ovisok versekkel és énekekkel szórakoztatták. Üres kézzel senki nem ment haza, a Mikulás és az angyalkák mindenkit megajándékoztak.

Kutyaorrok bukkannak ki a boxokból, ugyanis az idén nem Rudolf, Csillag és Villám, hanem többek között Jack és Lotti, a fogathajtó bajnok ebek húzták a Télapó kocsiját, hiszen hó nélkül a szán nem működik. A Mátrafüredi Tagóvodába igyekezett a Mikulás Lappföldről, és hogy biztosan odataláljon, a kicsik hangosan énekeltek és szavaltak neki. A Télapó idén sem egyedül érkezett az ovisokhoz, segítői is akadtak.

– Kettő angyalkát és egy krampuszt is hoztam magammal, de a krampusznak nem sok dolga van, mert erre nagyon jó kisgyerekek vannak, nem kell őket virgáccsal megbüntetni, így csak az angyaloknak van dolguk, sok-sok ajándékot fogunk a mai napon is kiosztani – mondta a Mikulás.

A gyerekek már napok óta azt találgatták, hogy milyen ajándékot hoz a Télapó, de a kutyusoknak is legalább annyira örültek, mint az édességnek.
Az ajándékokért cserébe énekeltek és mondókákat szavaltak az ovisok a megfáradt nagyszakállúnak és segítőinek, miután megvendégelték.
Ezután már nem is kellett sokat várni az ajándékokra, a Mikulás név szerint osztotta ki a csomagokat. Biztosan nagyon elfáradt, hiszen ezen a napon nem ide érkezett elsőként.
Mikulás
A krampusznak így valóban nem akadt sok dolga, hiszen a Télapó elmondta: a gyerekek idén nagyon jók voltak, ez pedig azt jelenti, hogy szót fogadtak a szüleiknek, és rendesen tanultak.


Tovább az archívumra