Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rajzpályázatot hirdetett iskolásoknak az Idősek Bentlakásos Otthona

Rajzpályázatot hirdetett iskolásoknak az Idősek Bentlakásos Otthona

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Rajzpályázatot hirdetett az Idősek Bentlakásos Otthona, Madarak és Fák napja alkalmából. Az idősek elsőként a Felsővárosi Általános iskola tanulóit kérték meg, készítsenek rajzokat, amelyek az intézménybe kiállításra is kerülnek.

Búbosbanka, orgona, tájkép és erdőrészlet is került a papírra, amelyek a gyöngyösi Bentlakásos Idősek otthonának falát díszítik. Az intézmény első alkalommal szólítja meg a fiatalokat ilyen formában.
A felhívásra több mint 40 rajz érkezett, volt aki ecsettel, színes ceruzával, vagy zsírkrétával dolgozott, Dorottyát rajztanára ösztönözte.
Az első három helyezett mellett több különdíjat is kiosztottak, az oklevelek mellé pedig a gyerekek vásárlási utalványt is kaptak, de a szervező azt mondja azért fontos ez a kezdeményezés, mert a fiatalokat a rajzaikon keresztül is behozzák az otthonba.
Márkus Gréta két rajzzal is pályázott.
A generációk ezen a napon és az elkövetkezendő hetekben közvetlenül és közvetve is találkozhatnak egymással. A jövőben, pedig hagyománnyá szeretnék tenni, akár más apropó kapcsán is, a város más általános iskolásaival a rajzpályázatot.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-05-12 )

Tovább az archívumra