Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új helyre költözik az autóbusz pályaudvar

Új helyre költözik az autóbusz pályaudvar

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új helyre költözik az autóbusz pályaudvar – erről ma döntött a képviselő-testület. Az egri úti sporttelep salakos pályáinak helyén kaphat helyet a jövőben a vasúti megálló is, és egy kereskedelemi központot is kialakítanak. A jelenlegi buszpályaudvar hasznosításáról még nem született döntés, azt azonban vállalta a testület, hogy az elveszett sportpálya helyett újat épít majd.

Tíz évvel ezelőtt felújították, most elköltöztetik. Ide, az egri úti sporttelep salakos pályáinak a helyére. A képviselő-testület mai rendkívüli ülésén ugyanis elfogadta a terület hasznosítására kiírt pályázatot, így a Mátra Volán lesz az új tulajdonos. A képviselők ma arról is döntöttek, pótolják a sportpályát, arra azonban nem vállaltak kötelezettséget, hogy az még a régi lebontása előtt megépüljön. Az új buszmegálló építési munkái ugyanis már 2010. tavaszán megindulhatnak, ezt az ütemet pedig az önkormányzat nem képes tartani. A Sportfólió Kft. elképzelései szerint azonban a kispályás labdarúgók addig sem maradnak sportolási lehetőség nélkül, a Sport úti telep salakos pályáinak felújításával ugyanis meg lehetne teremteni ennek lehetőségét. A végleges megoldás szerint az új pályák a szpari-pálya volt lelátójának és a laktanya egy magánkézben lévő területén alakítanák ki, e két rész hasznosítása is a képviselő-testület előtt szerepelt, a zárt ülésen megszületett döntés értelmében pedig az önkormányzat cserél az érintett céggel, így a füves labdarúgópálya közvetlen szomszédságában épülhet meg az új műfüves vagy salakos komplexum. A szurkolók azonban nem maradnak lelátó nélkül, az új buszmegállóval együtt egy új lelátó, valamint egy kereskedelmi épületegyüttes is megvalósulna. Mint Hiesz György polgármester híradónknak elmondta: arra számítanak, így könnyebben találnak majd befektetőt a laktanya területének hasznosítására.
Az elképzelések szerint a jövőben a vasútállomás is itt kaphatna helyet. Ehhez azonban jelentős számú parkolóhelyet is ki kell alakítani a környéken, amely a testület döntése értelmében a kivitelező feladata lesz majd.
Pifkó Tamás

Tovább az archívumra